用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國D囗罩幾多$?,另學校多人帶囗罩? ...
樓主: brother4
go

[英國] 英國D囗罩幾多$?,另學校多人帶囗罩?   [複製鏈接]

回覆樓主:

阿囡喺 boots online見有3M口罩,£9.9有50個。

醒目開學勳章

etoile 發表於 20-1-28 14:41
阿囡喺 boots online見有3M口罩,£9.9有50個。

無貨了

3b 發表於 20-1-28 14:58
無貨了

咁快!

我昨天也在Amazon UK 訂了200pcs 口罩比亞女, 平均HKD2.7 左右一個, 已confirm order, 預計01 Feb 到佢宿舍, 希望順利收貨啦...........
Amazon UK 我都係第一次買野, 見到好多款式口罩, 唯有揀d講明有3層個d, 安心d~

etoile 發表於 20-1-28 14:41

Boots 只是早幾天有外科口罩訂購,一出就已經給人訂晒了。現在已經沒有貨了。

回覆樓主:

在amazon uk訂口罩要多注意,因為好多口罩是中國生產。現在病毒已爆發得好嚴重,怕國內生產口罩的質素有問題。我見amazon有一只是Austria 生產的,£18 有50個,原本有貨,但昨天已缺貨。

回覆樓主:

國內生產

回覆樓主:

我唔係怕中國製造的野,係全球缺口罩,怕有些生產商為了賺快錢,把製造口罩的標準降低。大家再睇多點和比較,才決定買邊種口罩。

回覆 TTEE1819 的帖子

最重要口罩盒面註明乎合ASTM F2100 或 En 14683嘅國際標準, 不然效果成疑, 尤其是些不知明嘅牌子。

bbqueen 發表於 20-1-27 13:09
請問你買咗邊隻? 有冇相? 有冇寫係邊度製造?thx

我見寫住Surgical mask ,三層,冇留意產地。我買完2盒後,見剩返4盒貨。半小時後我有朋友話已經冇唒貨。
好老實,而家好多冇貨,又cut 單,我唔介意係咪中國製造,只要真係需要用時,亞女有得用。
二月中,學校有個term break, 學校昨晚已經出咗email 比家長,叫大家小心

FennieMan 發表於 20-1-28 22:59
我見寫住Surgical mask ,三層,冇留意產地。我買完2盒後,見剩返4盒貨。半小時後我有朋友話已經冇唒貨。
...

term break 你女返唔返? 除咗話小心,有冇具體講咩? 最怕返咗嚟香港,返到過去需要隔離

Siuchoi 發表於 20-1-28 16:49
我昨天也在Amazon UK 訂了200pcs 口罩比亞女, 平均HKD2.7 左右一個, 已confirm order, 預計01 Feb 到佢宿舍 ...

我見到有,但好多冇寫明邊度製造?

回覆 bbqueen 的帖子

我買嗰個有寫, 是中國製造~

回覆 angelleungyp 的帖子

係,英國無人帶口罩,阿仔話甚至NHS医院內医生都無帶!

bbqueen 發表於 20-1-28 23:23
term break 你女返唔返? 除咗話小心,有冇具體講咩? 最怕返咗嚟香港,返到過去需要隔離
...

我女一早講咗唔返香港,會去奶奶家。學校暫時叫勤洗手,hall, canteen , boarding house 會有消毒搓手液。如果有感冒跡象要搵在校醫生,如果嚴重就要接走。
只係勸喻最好晤好返中國,又冇話返英國後安隔離。但會密切留意疫情發展,會不停update 我地家長

咁快連amazon 都無晒貨?但英國人未開始戴口罩喎!

yuyueng 發表於 20-1-30 00:10
咁快連amazon 都無晒貨?但英國人未開始戴口罩喎!

我見Facebook有班英國代購, 搶咗一批口罩,寄返香港

ricetaster 發表於 20-1-28 22:02
回覆 TTEE1819 的帖子

最重要口罩盒面註明乎合ASTM F2100 或 En 14683嘅國際標準, 不然效果成疑, 尤其是些 ...

thank you
a :hammer: :yawn:

我係倫敦Fulham,暫時唔見有人戴,我仔讀緊Prep,都無叫我仔戴,如果全校得距戴好似距瀨左嘢咁。

yuxuanguo 發表於 20-1-30 08:56
我係倫敦Fulham,暫時唔見有人戴,我仔讀緊Prep,都無叫我仔戴,如果全校得距戴好似距瀨左嘢咁。
...

英國自己孩子冇戴,佢話洗手液也不用寄侔佢
‹ 上一主題|下一主題