用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國D囗罩幾多$?,另學校多人帶囗罩? ...
go

[英國] 英國D囗罩幾多$?,另學校多人帶囗罩?  

因武漢肺炎,英國港人有冇人帶囗罩?另英國口罩幾多$?

brother4 發表於 20-1-23 13:14

英國pharmacy / Boots 沒有外科口罩賣,只有很簿白色紙那種口罩出售,價錢不平,大約£3/5-6個。如果想要買 Surgical mask 只有在 Amazon or eBay 上購買的。價錢有平有貴。
英國沒有人會因傷風咳嗽戴口罩,除了在醫院範圍工作內。女兒說英國人見人戴口罩會想你是否在患上絶症
不過昨天我在街上見到一些中國遊客/學生戴上口罩呢!

我見Amazon 30pounds 200個,沒有獨立包裝。三層口罩

大學冇見任何人戴口罩,Superdrug、Boots、各大超市都冇見過有得買,要上 Amazon/Ebay 買。有平有貴,視乎你想要邊隻。

Amazon見£18有200 pieces
我Imperial College London畢業後留英工作幾年的日記:http://bit.ly/2RyPUXS

我們這幾天在英國不同City也看不到有人戴口罩,正如其他JM提及,local會覺得戴口罩好不正常,不用太擔心,暫時英國生活一切如常。

all thx

一年一度,在倫敦舉行,大學聯合Festival Gala,已預告向所有同學派發口罩

我仔學校話學生如果離開英國,一定要同舎監申報去過邊度。

我早三天已經喺Amazon uk 訂咗兩盒,送咗去亞女宿舍。我叫亞女收埋先,冇事就梗係唔使戴,但如果突然英國都有人確診,一陣又搶口罩

我女都上網訂左幾盒

回覆樓主:

del.

FennieMan 發表於 20-1-25 17:44
我早三天已經喺Amazon uk 訂咗兩盒,送咗去亞女宿舍。我叫亞女收埋先,冇事就梗係唔使戴,但如果突然英國都 ...

請問你買咗邊隻? 有冇相? 有冇寫係邊度製造?thx

YuYuMother 發表於 20-1-25 17:57
我女都上網訂左幾盒

我上 amazon uk 睇過, 好多都冇提及邊度製造? 想問你買咗邊隻?thx

係York 一間細藥房(有藥劑師)唯一一間夜晚七點都未收有布口罩£6一個(霧霾用)。N99 £40 (10個)。間舖入面起碼有4組中國人。

julianz 發表於 20-1-27 14:51
係York 一間細藥房(有藥劑師)唯一一間夜晚七點都未收有布口罩£6一個(霧霾用)。N99 £40 (10個)。間 ...

香港7仔賣$5一個普通囗罩

bbqueen 發表於 20-1-27 13:12
我上 amazon uk 睇過, 好多都冇提及邊度製造? 想問你買咗邊隻?thx

呀女話Amazon 無睇岩,上網搵其他地方買。之後再睇已out of stock,佢仲未收貨,唔知會唔會被cut單。

可能Amazon 有都要買住先啦.......

訂唔到,話無貨退款。

要再上Amazon搵了。

英國難揾到,朋友反而在歐洲見有現貨(囗罩及清潔液),幫手入少少自用…

YuYuMother 發表於 20-1-28 11:50
訂唔到,話無貨退款。

要再上Amazon搵了。

我囡囡初一都訂左貨,睇怕都無貨啦
其實係一家四口子