用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國D囗罩幾多$?,另學校多人帶囗罩? ...
樓主: brother4
go

[英國] 英國D囗罩幾多$?,另學校多人帶囗罩?  

hongkeikei 發表於 20-2-6 15:54
今朝即刻去郵局寄兩包日本買返來的

請問是寄Express 嗎?我都想寄去英國比亞仔,thx !

vincher 發表於 20-2-16 20:18
我仔說大學只有中國留學生戴。我問他有冇俾人歧視,他說沒有。二月初吩咐他ebay買口罩,運到而家仲未見影! ...

新年前 囡囡响eBay 買口罩,點知付了£4. 99, 只送來2個 ,無錯係2個普通口罩,退回又要3鎊幾,囡囡只係寫封信投訴便算 大家小心
其實係一家四口子

llmom 發表於 20-2-17 16:39
請問是寄Express 嗎?我都想寄去英國比亞仔,thx !

沒有,只寄普通空郵郵包

聽阿仔講,暫時英國未有人戴口罩,同埋戴口罩既華人開始比鬼佬歧視。

hongkeikei 發表於 20-2-16 21:21
2包共14個$23.9
6天送到

請問你是寄普通空郵或是掛號?我上個月寄heat-tech 衫比個再,寄普通空郵,無寄掛號,佢到而家仲未收到,已經成個月啦。

trendy007 發表於 20-2-18 23:09
請問你是寄普通空郵或是掛號?我上個月寄heat-tech 衫比個再,寄普通空郵,無寄掛號,佢到而家仲未收到, ...

只是普通空郵郵包。
郵務員問過我要唔要掛號,我諗過掛號要佢哋親自收仲麻煩。現寄普通郵包可直接在宿舍reception收取方便啲。
成個月未收到會唔會寄失咗?

BTW, 我寄出兩份一模一樣的口罩空郵非掛號郵包(每份也是HKD23.9)去英國兩個不同地點給我女兒及兒子,他們也是在一星期內收到

panda-jojo 發表於 20-2-18 20:47
聽阿仔講,暫時英國未有人戴口罩,同埋戴口罩既華人開始比鬼佬歧視。

我寄咗俾女兒及兒子但佢哋暫時也沒有使用,當做不時之需吧。