用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 LH The Sparkle Offer
go

LH The Sparkle Offer

小女收到學之園長沙灣新校舍The Sparkle 英普下午班offer, 請問有冇人知道易唔易request轉返AM廣東話英文班? 小女本身讀緊秀德秀靈PN上午班,讀得都開心。如果係普通話, 仲要係下午班, 真係唔知轉唔轉好。

回覆樓主:

我收到am英普

回覆 PollyButton 的帖子

如果目標津立小學,無必要轉lh,靈糧秀徳抽獎運幾好!

PollyButton 發表於 20-1-23 09:16
小女收到學之園長沙灣新校舍The Sparkle 英普下午班offer, 請問有冇人知道易唔易request轉返AM廣東話英文班 ...

睇你自己target

PollyButton 發表於 20-1-23 09:16
小女收到學之園長沙灣新校舍The Sparkle 英普下午班offer, 請問有冇人知道易唔易request轉返AM廣東話英文班 ...

好多人都想am班,應該唔易轉。可以寫信試下

Waiting only(emoji)

回覆 yang437 的帖子

點都會想試考咗直私先的,如果真係冇咩offer,先等大抽獎

是你的first choice嗎? 我first choice係上午粵英

PollyButton 發表於 20-1-23 09:47

是你的first choice嗎? 我first choice係上午粵英

我1st choice係粵英,但我女依家都讀緊其實學校英普,所以英普都無所謂,只要係am就得

如果無2nd in,waiting是否基本等於reject?

wwwisabella 發表於 20-1-23 16:15
如果無2nd in,waiting是否基本等於reject?

Yes

回覆樓主:

會唔會有人開group傾

我係英普am

julilee 發表於 20-1-23 21:02
我係英普am

會take offer ma?

我也有英普am,煩緊點番學。英普其實會否比英粵學得差d?

回覆樓主:

LH普通話教得很好,英普班主要係學拼音。

回覆 bananawi 的帖子

其實我都想請教LH用家,小女本身完全唔識講唔識聽普通話,如果入咗英普班會唔會好lost? 好怕小女因為聽唔明而怕咗返學,唔知英普班係咪真係完全唔講廣東話的嗎? 小女英文OK,識聽識講,但當然廣東話最fluent及最常用。

PollyButton 發表於 20-2-3 11:59

其實我都想請教LH用家,小女本身完全唔識講唔識聽普通話,如果入咗英普班會唔會好lo ...

LH 教學令到你小朋友好鐘意返學。佢教嘅普通話有系統性嘅,放心。

LH個語境係非常好,英普班只會講英文普通話。

小朋友與小朋友之間,學校都出晒通告鼓勵佢地講英文。

膽心嘅可以出去外補普通話。你唯一要擔心嘅係英文拼音, LH人英文好強,K2個letterland地打得好好。

謝謝回覆。我唔係擔心LH教普通話教得唔好,係擔心小朋友day one 返學完全聽唔明普通話會驚,因為佢而家個生活環境係完全冇人講普通話咁滯的。

PollyButton 發表於 20-2-3 12:43

謝謝回覆。我唔係擔心LH教普通話教得唔好,係擔心小朋友day one 返學完全聽唔明普通 ...

聽得多就習慣,no worry