用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 20/21林大輝中學S1同學仔揮手
樓主: CM.MUN
go

20/21林大輝中學S1同學仔揮手  

cohesion 發表於 20-7-8 21:51
一樣黃組

咁啱,其實分咗4組係咩意思?你有冇問過

CM.MUN 發表於 20-7-9 11:04
咁啱,其實分咗4組係咩意思?你有冇問過

學校有分四社,體育服有4個顏色

annefu 發表於 20-7-9 11:33
學校有分四社,體育服有4個顏色

四社??係點解?

CM.MUN 發表於 20-7-9 12:07
四社??係點解?

呢個不清楚   不過,我地小學都有四社,用黎係活動方面安排

annefu 發表於 20-7-9 12:14
呢個不清楚   不過,我地小學都有四社,用黎係活動方面安排

啱啱上網查完,明白了,唔該晒

CM.MUN 發表於 20-7-9 12:22
啱啱上網查完,明白了,唔該晒

大家好

我女紅社
我未訂書,忘記了
未買運動服,因驚會再長高

siupp 發表於 20-7-9 21:41
大家好

我女紅社

我只係買咗短袖一套、長袖一套同件運動嬲,我都係怕到時唔啱,又怕到時冇碼

收到email,14號正常考試同家長會

CM.MUN 發表於 20-7-10 16:50
收到email,14號正常考試同家長會

thanks  

仲有成個月,咁快就取消升中銜接

10090 發表於 20-2-13 12:11
你地小朋友食唔食煙? 如果唔食, 可以買定俾佢試食, 會容易識到朋友

點解甘講?哩間學校學生多食煙?

回覆樓主:

如果以幾年前曾經見過嘅情況黎講,真係無咩意義,除非發言嘅家長有仔女係度讀緊,況且今時今刻可能有好多叫名校嘅學生有薄係身什至有案底。

用今年嘅家長身份去睇林大輝管得係嚴,校方講明學生紀律問題會隨時電郵家長。

penpenvivi 發表於 20-7-14 12:18
如果以幾年前曾經見過嘅情況黎講,真係無咩意義,除非發言嘅家長有仔女係度讀緊,況且今時今刻可能有好多叫 ...

講得啱,其實有啲人心理問題,見名校有小朋友行為問題,就心理壓力大,功課壓力大,自我催眠,普通中學,你睇呢啲學生,食煙,幾壞?所以一般賴得理嗰啲冇分析能力嘅人

回覆樓主:

同埋而家講食煙真係好old school ,唔會仲留係篤波個個年代?

呢幾年有幾間2線直資上到位有眼見 ,曾經2線嘅直資都比好多家長批評,睇低。最重要校長有心去改革,家長有興趣可以憑家長會去了解同選擇,或者放學時間觀眾一下,唔好道聽途說。

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

我註冊時都買咗兩套夏天運動服,一套冬季。但冬季上身啱,但條褲好似吊吊地,係短少少九分腳?

大家小朋友暑期功課做完未?我小朋友一半都沒做完,但係真心多呀

CM.MUN 發表於 20-7-30 10:01
大家小朋友暑期功課做完未?我小朋友一半都沒做完,但係真心多呀
...

只做了英和數