用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 20/21林大輝中學S1同學仔揮手
樓主: CM.MUN
go

20/21林大輝中學S1同學仔揮手  

CM.MUN 發表於 20-6-29 10:31
真係唔知結果,但係我最近睇過學校網站,收插班S2-S5,學校寫學費都係28XX幾,所以有啲奇怪只有S1收3600學 ...

咁好慘架喎   ,希望最後唔好架太多啦

annefu 發表於 20-6-29 10:33
咁好慘架喎   ,希望最後唔好架太多啦

我只係希望物有所值,小朋友開開心心,資源比到佢,就冇所謂了

CM.MUN 發表於 20-6-29 10:37
我只係希望物有所值,小朋友開開心心,資源比到佢,就冇所謂了

希望物有所值。除左運動外,其實我對stem 教學都好期待,其實係出面學stem 都唔平。

annefu 發表於 20-6-29 10:41
希望物有所值。除左運動外,其實我對stem 教學都好期待,其實係出面學stem 都唔平。
...

所以呀,順其自然吧,既然決定入讀,就唔諗咁多了,我女只係關心問我學校附近有啲咩好食,佢知道沙田出名乳鴿,成日問我附近有冇

CM.MUN 發表於 20-6-29 10:46
所以呀,順其自然吧,既然決定入讀,就唔諗咁多了,我女只係關心問我學校附近有啲咩好食,佢知道沙田出名 ...

說得對。睇住小朋友讀得開心,真係好滿足,謝謝你  

CM.MUN 發表於 20-6-29 10:31
真係唔知結果,但係我最近睇過學校網站,收插班S2-S5,學校寫學費都係28XX幾,所以有啲奇怪只有S1收3600學 ...

我打去教育局問過了,教育局稱還在 審批中,中二至六也有加,但不多,所以不用諮詢就讀學生家長, 原來只是中一生加咁多,所以現在還未有確定。
主任話,也因為收到好多家長查詢,也有收集家長意見的。

想問下你哋之前面試考咗啲咩?打算去試吓叩門

天天好心情 發表於 20-7-6 10:53
想問下你哋之前面試考咗啲咩?打算去試吓叩門

應該每個唔太一樣,我面試問如果山火,你第一感覺係咩,我女答:問返老師住係度啲動物會唔會燒死老師笑,之後就問咗啲關於阿女音樂上問題

CM.MUN 發表於 20-7-6 11:00
應該每個唔太一樣,我面試問如果山火,你第一感覺係咩,我女答:問返老師住係度啲動物會唔會燒死 ...

咁有冇問你問題?

天天好心情 發表於 20-7-6 11:01
咁有冇問你問題?

有,好似傾計咁,就問我會唔會送小朋友返學,會唔會比佢自己返學放學,又問問我平時點支持小朋友係鋼琴上學習,冇特別問一啲複習問題

cohesion 發表於 20-7-6 10:41
我打去教育局問過了,教育局稱還在 審批中,中二至六也有加,但不多,所以不用諮詢就讀學生家長, 原來只 ...

其實學費唔係統一?如果咁樣會唔會好似唔公平?

CM.MUN 發表於 20-7-6 11:12
其實學費唔係統一?如果咁樣會唔會好似唔公平?

我也有這樣同主任講

請問知唔知有冇叩門?
http://hk.myblog.yahoo.com/baby-yiu

patajojo 發表於 20-7-6 12:19
請問知唔知有冇叩門?

有叩門,阿女同學家長打電話問,明天早上8-12點學校派表,問學校網站冇更新叩門資料,學校話網站唔會更新有關叩門資料,所以需要啲咩叩門資料,最好打電話問學校

CM.MUN 發表於 20-7-6 12:30
有叩門,阿女同學家長打電話問,明天早上8-12點學校派表,問學校網站冇更新叩門資料,學校話網站唔會更新 ...
點解講明唔會更新而要打電話問? 職員咪好唔得閒......
http://hk.myblog.yahoo.com/baby-yiu

patajojo 發表於 20-7-6 12:46
點解講明唔會更新而要打電話問? 職員咪好唔得閒......

哈哈,咁就唔知了

終於註册了,大家上網訂咗書未?我訂完都收唔到gmail,你哋有冇收到?

CM.MUN 發表於 20-7-8 15:32
終於註册了,大家上網訂咗書未?我訂完都收唔到gmail,你哋有冇收到?

我有收到email

cohesion 發表於 20-7-8 21:39
我有收到email

收到了,訂完應該半個鐘後收到,你小朋友邊組?我女黃組

回覆樓主:

一樣黃組