用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 CDNIS Reception wait list
go

[其他] CDNIS Reception wait list

剛剛收到email, 機會大唔大?

我見舊年啲forum 話可以打電話去問排得前唔前.

有冇買debenture?

GeorgeWa 發表於 20-1-21 16:05
剛剛收到email, 機會大唔大?

我小朋友之前都係响reception waitlist,之後入到。係有機會嘅.

Choochootrain 發表於 20-1-21 19:29
有冇買debenture?

CDNIS 係入學後先可以買到debenture 嘅

Jmachi 發表於 20-1-25 09:41

請問debenture幾錢?學校網站只有capital levy 的資料

lovegeneration 發表於 20-1-25 11:26
請問debenture幾錢?學校網站只有capital levy 的資料

而家debenture 1.2M, 不過唔一定要買. 如果買咗以後就唔使比captain Ievy. 讀完之後可以買返俾學校, 學校會搵買家,有賺嘅話就要同學校對分

Jmachi 發表於 20-1-25 09:41
CDNIS可以入學前申請買debenture, 如果你係waiting list 係有優勢,但收左你你就一定要買,到讀完先可以賣

Jmachi 發表於 20-1-25 11:52
而家debenture 1.2M, 不過唔一定要買. 如果買咗以後就唔使比captain Ievy. 讀完之後可以買返俾學校, 學校 ...
如果你入學後先買,只要有人接係可以除時賣的,之後你下一年交返Levy就ok..,,

回覆 Choochootrain 的帖子

入學前可以買到debenture ? 請問經什麼途徑可以買到呢? 朋友一直很想買,直到入學後做了existing parents, 校方也只係提供capital Levy 可選擇 .. 他一直也買不到debenture !

Snowman_123 發表於 20-1-26 21:46
回覆 Choochootrain 的帖子

入學前可以買到debenture ? 請問經什麼途徑可以買到呢? 朋友一直很想買,直到 ...

CDNIS 一定要經學校買,入學前只可以”申請”買,而入學後買就要排隊等有人放,一般都唔太耐,你可以問學校,佢哋都好樂意長細解答,我兩個朋友等左半年至一年就已經買到