用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 大圍培僑書院面試
樓主: pc39
go

大圍培僑書院面試

回覆 donnywin 的帖子

謝謝你! 對, 昨天知道女兒被取錄的, 因為學校繳交註冊費的日子是9/4或之前,即是家長可等7/4自行派位結果再作決定; 所以大家不用擔心, 相信在waiting list的小朋友, 都有機會被收錄的。

akikikwok 發表於 20-3-31 10:27

謝謝你! 對, 昨天知道女兒被取錄的, 因為學校繳交註冊費的日子是9/4或之前,即是家 ...

這樣安排好,家長應該會等到7/4先註冊,到時會有少量位放出來

思思baby 發表於 20-3-31 09:33

既然你小朋友係1A, 咁自行都有機會呀, 未必要揀王錦輝.

級10,但係1A生其實都是好多,我地屬於1A尾,其實可以講1B比較適合了,自行收30%,其餘要大抽獎,加上王錦輝尼兩年升U率好高,交通方便,校舍好新,好似各方面都好唔錯,查左王錦輝按照尼兩年屬於1B,應該都幾好吧?

akikikwok 發表於 20-3-31 10:27

謝謝你! 對, 昨天知道女兒被取錄的, 因為學校繳交註冊費的日子是9/4或之前,即是家 ...
9/4先註册,幾好播,可以睇埋自行,呢D安排好人性化,讚!!!

今日再call waiting

donnywin 發表於 20-3-31 11:47
級10,但係1A生其實都是好多,我地屬於1A尾,其實可以講1B比較適合了,自行收30%,其餘要大抽獎,加上王錦 ...
我女都有王錦輝offer, 仲係1516 緊, 得兩年成績track record 好似太短.....

man806 發表於 20-4-14 10:26
今日再call waiting
有冇要Offer?

回覆 思思baby 的帖子

wheelbread 發表於 20-4-14 13:27
我女都有王錦輝offer, 仲係1516 緊, 得兩年成績track record 好似太短.....

咁你地點選?我地仲有顏寶玲書院,仲唸緊

請問培僑有扣門位?

黃小女 發表於 20-4-26 18:13
請問培僑有扣門位?

每年中學放榜當日都有再接受中一申請
,唔知今年有無?可留意學校網站公佈

wai406 發表於 20-5-2 23:55
每年中學放榜當日都有再接受中一申請
,唔知今年有無?可留意學校網站公佈
...

謝謝