用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 無聊一問
go

無聊一問 [複製鏈接]

情緒不安 - 左丁山
https://s.nextmedia.com/apple_sub/a.php?i=20200119&sec_id=12187389&s=12187389&a=20846224

嗰日在馬場聽到一位馬主講,某幾位富裕人士本已得到有力人士出手,送子女入一間以自由開放見稱嘅男孩小學,點知後來得知中半山著名男女校嘅校長在校內發表較強硬藍絲言論,立即將兒子們轉送往中區半山讀書,話想兒子學好正確思想喎!人各有志,家長大晒,旁人不得干預,左丁山只希望有學者能研究一間藍絲學校與一間自由開放學校嘅小學生,六年後學業表現與思維,有何分別。

問題: 作者係咪講緊DB? 咁中半山又係邊間?  
   1    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

SPCC ?  但小學响海洋公園喎...
恐龍家

小曳人 發表於 20-1-20 08:28
SPCC ?  但小學响海洋公園喎...

Secondary division is in Mid Levels

回覆樓主:

重點: 個父親話送就送,佢都幾有頭有面。完美演譯贏在射x時

大幸運    發表於 20-1-20 09:21

回覆樓主:

係囉,鍾意去邊就去邊

醒目開學勳章 貢獻勳章

DoubleKMami 發表於 20-1-20 08:37
Secondary division is in Mid Levels
I know, but it's talking about primary school...
恐龍家

高主教?

小曳人 發表於 20-1-20 09:16
I know, but it's talking about primary school...
唔好睇得D寫稿佬咁有知識, 真係知道晒所有中小學既地理位置......

而且佢可能只係講緊一個創作故事去製造話題擦點擊率兼呃稿費

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 貢獻勳章

hkpapa852 發表於 20-1-20 12:02
唔好睇得D寫稿佬咁有知識, 真係知道晒所有中小學既地理位置......

而且佢可能只係講緊一個創作故事去製造 ...
其實我都覺得佢"搞錯咗"

恐龍家

小曳人 發表於 20-1-20 12:15
其實我都覺得佢"搞錯咗"
佢淨係識收錢幫人背書, 睇佢早幾年幫間咩學校背書就知 (呢間學校勉強都算係半山)
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。
‹ 上一主題|下一主題