用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 SC pm定 KM am?
樓主: Sakuralunglung
go

SC pm定 KM am? [複製鏈接]

回覆 Yyt123 的帖子

小孩 (k3) 冇外補,家庭講主要廣東話,小小英文。英普主要在校學, 也有心儀私小offer.其實你要睇下自己想小朋友讀什麼小學
KM 是學術強,入傳統小學有優勢
但如果心儀活動教學類型/IB 小學,SC 會較為適合

回覆 Sakuralunglung 的帖子

Is it pn ? Pn 4 月尾才有result

回覆 ashash123 的帖子

升K1

Sakuralunglung 發表於 20-4-1 15:11
回覆 ashash123 的帖子

升K1

最後簡左咩呀?

Km肯定係一間好好學校,考小學術真係唔駛擔心.....仲要甘既價錢英普班(k2,3)真係好抵讀..
本身用家,完全唔覺學壞...

不同級數

我大囡KM畢業,而家小一了。KM K2 先有net 做班主任,但N班,K1 都有net 的英文堂。我覺得KM 學術比較平均,但我鍾意佢多活動,小班,有時出外參觀,去花市,每年有一個project,迫家長陪佢一起做🤣。我囡K2開始有外補英文,覺得KM拼音教得唔夠,K3就唔敢評論,K3下半年變左網課🙈。
考直資私小都夠用,上到私小小一,在全級排中間(我唔係好俾心機同佢溫書果D)。學費唔貴,感覺好抵讀🤣
不過,轉老師問題的確存在,當孩子還是N1, K1時,轉班主任的確令我有點擔心。不過,過後睇返,又覺得無咁大件事了😊

‹ 上一主題|下一主題