用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 聖保羅書院面試
樓主: josejandy
go

聖保羅書院面試  

回覆 02413124 的帖子

咁即係總共見496人.

coach_LO 發表於 20-1-21 10:49

咁即係總共見496人.

唔止,申請獎學金但冇得in都唔係list

oic, thanks

昨天已收到interview 時間的信.

同大家分享下啲神奇事,話說小兒成績不是級頭,但係游水成績唔錯,學界同泳總錦標賽都有金牌,所以都有報SPC 碰碰運氣 ,網上申請時見到有 scholarship申請,咪順便tick 埋 sport 試下,到出scholarship interview list時見到小兒 no. ,一心諗住in下無所謂,但再睇真D,原來唔係 in sport talent, 係 in AE!!!真真係莫名名其妙!!!

Kwchung1229 發表於 20-1-21 13:28
同大家分享下啲神奇事,話說小兒成績不是級頭,但係游水成績唔錯,學界同泳總錦標賽都有金牌,所以都有報SP ...

恭喜恭喜

回覆 Kwchung1229 的帖子

請問什麼是AE?

coach_LO 發表於 20-1-21 14:09

請問什麼是AE?
Academic excellence

emersonwu 發表於 20-1-21 11:08
昨天已收到interview 時間的信.
未開信箱, 但網上睇到仔號碼, 則要面試。
仔可以自動自覺溫書就好了。

Kwchung1229 發表於 20-1-21 14:14
Academic excellence
A20E, A20P 分別是什麼意思?

sillydad 發表於 20-1-21 14:17
A20E, A20P 分別是什麼意思?
May be網上申請and親身交表

spstk 發表於 20-1-21 13:38
恭喜恭喜
哈哈!都唔知係好彩定唔好彩,佢 sport talent突出過學業成績!in sport talent 可能機會高D!

Kwchung1229 發表於 20-1-21 14:25
哈哈!都唔知係好彩定唔好彩,佢 sport talent突出過學業成績!in sport talent 可能機會高D! ...

仲未知㗎咩? 不過我諗佢應該睇整睇嘅所以機會好大

spstk 發表於 20-1-21 14:27
其實有幾多人申請?

spstk 發表於 20-1-21 14:27
上星期六先 in完,乜咁快會有消息咩?Anyway, 發下夢算啦!哈哈哈

學校好重視成績, 如果成績好 + 有突出的運動, 機會一定比只係運動好的高. 我覺得你小朋友機會好高, 而且係會有 scholarship的,
等你好消息

2naughtyboysma 發表於 20-1-21 14:41

學校好重視成績, 如果成績好 + 有突出的運動, 機會一定比只係運動好的高. 我覺得 ...
就因為阿仔學業成績唔算好好果D,只係中上,所以編佢in AE scholarship 先覺得莫名其妙!所以好多人話SPC 收生口味真係好難捉摸!哈哈哈

AE 要級頭5先可以報, 你囝囝一D都唔弱.

醒目開學勳章

Kwchung1229 發表於 20-1-21 15:34
就因為阿仔學業成績唔算好好果D,只係中上,所以編佢in AE scholarship 先覺得莫名其妙!所以好多人話SPC  ...
見你響令一個post話仔係b2a,斷估唔係級頭5,所以我估學校搞錯多

bobbob 發表於 20-1-21 15:41
見你響令一個post話仔係b2a,斷估唔係級頭5,所以我估學校搞錯多
我都係覺得多數搞錯,所以打電話去學校問,最終回覆無變!哈哈哈