用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 叩門程序,求指教(emoji)(emoji)
go

叩門程序,求指教(emoji)(emoji)

所有學校叩門是否在6月6號後才上學校網頁下載報名表格?
還是怎樣?
不清楚叩門程序,求指教(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

回覆 koeylin1993 的帖子

間間學校唔同,最好留意住佢地網頁公佈。一般都係五月尾公佈叩門的方法。
不外乎係下載表格、按時去學校交表,等消息。

醒目開學勳章 王國長老

5月中尾左右應陸續出詳情同出報名表
制定派得幾好(唔係頭獎)、派得一般好、派得唔好嘅叩門list,同路線規劃
準備晒資料同文房四寶,到時一有結果,去文具店影印派位証副本,就即刻出發 (有d即對表,有d只擺低,準備功夫亦唔同)

Charlotte_mom 發表於 20-1-15 20:22
5月中尾左右應陸續出詳情同出報名表
制定派得幾好(唔係頭獎)、派得一般好、派得唔好嘅叩門list,同路線規 ...

6月6日當日即刻出發交叩門表格和文房四寶是嗎?

文房四寶是指哪四寶?

tummypooh 發表於 20-1-15 20:08
回覆 koeylin1993 的帖子

間間學校唔同,最好留意住佢地網頁公佈。一般都係五月尾公佈叩門的方法。

明白晒,請問叩門洗唔洗見家長

koeylin1993 發表於 20-1-15 21:45
明白晒,請問叩門洗唔洗見家長

有啲要 有啲唔駛 最好爬文做定功課

bj1315 發表於 20-1-15 21:50
有啲要 有啲唔駛 最好爬文做定功課

明白,謝謝(emoji)(emoji)