用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 n/a............
樓主: Kennethchong
go

n/a............

Katharinethepig 發表於 20-1-16 20:14
有冇人無收到email 但寫左信

me too 希望收到email la

有無朋友係寄左信但無收到email架? 我仲未收到email

回覆樓主:

問左send完了。暫時未有機會。

gaspardmiffy 發表於 20-1-17 15:31
問左send完了。暫時未有機會。

咩唔係1st waiting 一定有機會in 的嗎?

回覆樓主:

之前取錄通知個email,講有機會再被邀請interview。

你可以打去check,學校會回答。

testher 發表於 20-1-17 16:10
咩唔係1st waiting 一定有機會in 的嗎?
係囉...我記得校長咁講...
但個email又真係寫 "邀請部份候補生來校再度面見"

回覆樓主:

我都get校長意思係寫信來就有機會再見,原來唔咪。

「本校亦會於第二階段(2020年3月)邀請部份候補生來校再度面見,屆時家長可以自行決定是否讓 貴子弟出席或保留第一階段面試的成績繼續輪候。」

請問這次收到邀請的小朋友,是否有2nd in 後waiting的?

回覆 hedwigR 的帖子

被學校邀請去參加2月8日面見的應該係1st in後waiting的小朋友, 而2nd in後waiting的係唔需要參加2月8日的1st in (即第二輪報名的1st in), 佢地直入第二輪在3月的2nd in.

回覆 meloC 的帖子

多謝,好緊張...

Katharinethepig 發表於 20-1-16 20:14
有冇人無收到email 但寫左信

Server 冇可能同一時間出超過幾千封email,可以等等,明天下午如果冇就打去學校問,正常冇收reject letter,都應該收到email。
星期三學校開始放假

meloC 發表於 20-1-20 09:07
回覆 hedwigR 的帖子

被學校邀請去參加2月8日面見的應該係1st in後waiting的小朋友, 而2nd in後waiting的 ...

上年經驗係一齊出email,不過有d只參加3月既second in 。

回覆 konew720 的帖子

原來係咁, 即係冇收email既2nd in waiting係冇得再考?

meloC 發表於 20-1-20 10:51
回覆 konew720 的帖子

原來係咁, 即係冇收email既2nd in waiting係冇得再考?

應該都會有email問你參唔參加。
你明天打去問下。