用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 求助31校網男仔統一派位點填
go

求助31校網男仔統一派位點填 [複製鏈接]

一直有爬文看EK,這個週末要去填表了。好緊張
8月底男仔,直資私立考的都不理想,只有啟思有去留位
心目中的理想學校是新油天,甲1乙1都會填!但是後面的順序如何填?
真心求教?
Ps.家姐2019從大天舊校畢業,現已入讀油麻地真光女書院,如果派位不理想,弟弟去扣門舊大天,怎麼才能增加機會?
感謝各位
   1    0    0    0

回覆樓主:

舊大天見以下分享 000有叩門成功
家姐係舊大天畢業生 自行有10分
叩門未必有優勢 起碼非111仍有機

http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3760069

乙二、乙三要set 保險線了。

Poyau 發表於 20-1-15 07:17
舊大天見以下分享 000有叩門成功
家姐係舊大天畢業生 自行有10分
叩門未必有優勢 起碼非111仍有機

多謝

tkinwong 發表於 20-1-15 07:59
乙二、乙三要set 保險線了。

所以您建議乙2/3怎麼填合適呢

回覆樓主:

舊大天 000 都有人叩入。試叩埋新油,有揀過佢就得,識人都係咁叩入。

宜家谷掂個學術佢,兩油都有考學術,有見父母 (make sure 爸爸唔會亂答、講錯校長名、要口供一致、認同學校)

再睇埋有乜學校都可以 000 叩入,留幾條後路俾自己。

獨佳試唱 發表於 20-1-15 08:22
所以您建議乙2/3怎麼填合適呢

有冇研究過基道?我覺得Ok, 但唔知乙二仲有冇機。

你搵下舊post, 有31網分析。

tkinwong 發表於 20-1-15 08:33
有冇研究過基道?我覺得Ok, 但唔知乙二仲有冇機。

你搵下舊post, 有31網分析。

謝謝

31 屬天地網,其本上乙1 唔得就直去果欄,多年來都係咁!
男仔德信乙1才機會高,德信乙2應係冇行!
‹ 上一主題|下一主題