用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 LS vs QC
樓主: chkwu
go

LS vs QC  

bbccbbcc 發表於 20-1-15 13:52
哈哈,勾起我舊年交表的回憶,好彩一take過搞掂,最後收埋,阿仔讀得好開心
...

我都係舊年交表, deadline個日交表, 都係一take過. 雖然無收, 不過都叫做入過去In過, 算係見識過神校.

Daniel媽媽 發表於 20-1-15 14:57
啱啱見識完……正正係報呢兩間……LS好好笑容,不過交表時未正式對,但今朝QC真係好有同感,係驗屍嘅感覺… ...
咁D職員都係盡責去減少報讀人數, 否則就唔會每年只收到6佰幾份申請表咁少.

王家爸爸    發表於 20-1-20 10:44
IYY    發表於 20-1-15 18:46

medicine 發表於 20-1-15 12:02
機會好微。沒獎,除左豬肉有二兩。

今日我老公去啦。無帶獎牌獎盃正本。明天要再去一次   

回覆 笑笑草 的帖子

原來咁多人走二次正本我吾知要帶,我冇望佢網址

chrischeung 發表於 20-1-15 19:23
回覆 笑笑草 的帖子

原來咁多人走二次正本我吾知要帶,我冇望佢網址 ...

我有看指引,但可能太勞累,看漏

pccw2017 發表於 20-1-15 17:58
咁D職員都係盡責去減少報讀人數, 否則就唔會每年只收到6佰幾份申請表咁少. ...
隔離就廣收天下英雄,一邊收表,一邊面試,順便見埋brother.

medicine    發表於 20-1-15 20:12

笑笑草 發表於 20-1-15 19:21
今日我老公去啦。無帶獎牌獎盃正本。明天要再去一次
原本我打算deadline個日先去報名,爲的是看大概幾多人報名,家裏人個個着急去交。

medicine 發表於 20-1-15 20:12
原本我打算deadline個日先去報名,爲的是看大概幾多人報名,家裏人個個着急去交。
...

今日去有六個。唔知總數,我佬又唔問

b3410 發表於 20-1-15 19:51
隔離就廣收天下英雄,一邊收表,一邊面試,順便見埋brother.

官校有官校嘅做法,無須提供客戶服務,反正又不愁無客,無客亦唔會影響份工~~~

b3410 發表於 20-1-15 19:51

一邊面試,見埋Brother 了?

QC 老師好咪得

grandmalolo 發表於 20-1-15 23:31
QC 老師好咪得

happy+ 發表於 20-1-15 09:56
琴晚問左阿仔校務處嗰位四眼阿姐係唔係真係態度咁差,阿仔笑說話嗰位阿姐一向係咁的,不過同同學仔好friend ...

有你呢番說話就安心好多,尋日第二次交完表後,成晚瞓唔好,好擔心千份之一機會比QC收咗後,讀唔讀好,好驚揀錯學校比阿仔 ,要讀6年架

其實我上年去一間九龍男校交表,覺得職員非常盡責,早2分鐘也不能交表,檢查報名表又有好多問題,真係想拎返轉身走,不過最後交收成功。但感覺唔良好,係無出席面試。
原來一山還有一山高,QC原來仲堅

SLM 發表於 20-1-16 00:45
有你呢番說話就安心好多,尋日第二次交完表後,成晚瞓唔好,好擔心千份之一機會比QC收咗後,讀唔讀好,好 ...
唔好意思,本身對學校冇意見,應該個別職員的問題。再去補交文件,態度有所改善,唔知是否睇到EK
雖然一樣要“驗屍”,態度冇咁串,俾家長感受到學校的嚴謹治學,而不是高高在上,拒人門外,分別已經好大。

回覆樓主:

我地呢啲deadline fighter見到咁嘅情況, 我都唔敢入QC

medicine 發表於 20-1-15 20:12
...

今日交咗。no.39x啦。
看來年年都差不多

medicine    發表於 20-1-16 10:39

回覆 笑笑草 的帖子

QC  ?

回覆 grandmalolo 的帖子

QC唔知,不過官校制度係升職要去第二間,老師見工時都唔知去邊間官校一請一定係CONTRACT,冇3年都唔會PERM到.如果PERM左既,多數做到點都唔會走,等食糧,所以官校大多數年紀同師資會有番咁上下

醒目開學勳章 貢獻勳章

朋友之前同我講過,官校contract 係兩年,習慣上唔會續約,唔知有幾真,但佢當年係話校長破例續佢約,但無人工加....
恐龍家