用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 91校網誠心大抽獎問意見
樓主: 91校網家長
go

91校網誠心大抽獎問意見 [複製鏈接]

kinkiking1129 發表於 20-1-15 16:50
其他區寶校有D都好過本區寶校

91可能係全港最多寶嘅校網······

Poyau 發表於 20-1-15 09:46
乙四繼續尋寳 否則可能中跨區寶
謝意見,我都唔想小朋友要跨區返學咁辛苦

kinkiking1129 發表於 20-1-15 16:50
其他區寶校有D都好過本區寶校

跨區要考慮交通問題,好多時未必會有校車接送

iki1118 發表於 20-1-15 21:19
跨區要考慮交通問題,好多時未必會有校車接送
我都十分同意,加上如有校車,交通時間都用多咗,所以首選都係區內小學為先

91校網家長 發表於 20-1-13 15:49
新手父母,將於星期日要交表,心情好反覆mouth:" />,想問下大家意見。
甲部揀 : 一胡,一呂,沙呂 ...
一呂,沙呂 唔係111 係唔使放, 之前扣門, 111 即時比interview 時間, 另一非111 冇得in.

kiukiuma~ 發表於 20-1-17 10:34
一呂,沙呂 唔係111 係唔使放, 之前扣門, 111 即時比interview 時間, 另一非111 冇得in. ...
明白,咁甲2,3要再諗諗。

91校網家長 發表於 20-1-13 15:49
新手父母,將於星期日要交表,心情好反覆mouth:" />,想問下大家意見。
甲部揀 : 一胡,一呂,沙呂 ...

一呂沙呂都要111⋯(本區)一胡我朋友舊年111都冇得in 選人in的

Nicole1989806 發表於 20-1-19 01:16
一呂沙呂都要111⋯(本區)一胡我朋友舊年111都冇得in 選人in的
多謝意見,表格已交,順期自然吧!

受到警告
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

91校網家長 發表於 20-1-15 18:48
謝意見,我都唔想小朋友要跨區返學咁辛苦

不用客氣
慈航成績有進步 不少人放乙四/五
過去兩年保持15%升B1中學

2019 12 / 79 = 15.19%
2018 12 / 81 = 14.81%
2017 3 / 27 = 11.11%
2016 2 / 26 = 7.69%
2015 1 / 25 = 4.00%

2019年度升中派位
http://education.chihong.info/#2018

B1* 12 (15.19%)
B2A-1C* 7 (8.86%)
B2* 3 (3.80%)
覺光 28 (35.44%)
NR 14 (17.72%)
無公布 15 (18.99%)
總數: 79 (100.00%)

* 據hkpapa全港B1中學名單

81%學生入讀以下中學

學校名稱 人數
拔萃女書院 1 (B1)
聖公會曾肇添中學 3 (B1)
浸信會呂明才中學 2 (B1)
聖公會林裘謀中學 2 (B1)
沙田官立中學 2 (B1)
沙田蘇浙公學 1 (B1)
五旬節林漢光中學 1 (B2A-1C)
聖母無玷聖心書院 2 (B2A-1C)
天主教郭得勝中學 3 (B2A-1C)
聖羅撒書院 1 (B1)
香港管理專業協會李國寶中學 1 (B2A-1C)
佛教覺光法師中學 28
馬鞍山聖若瑟中學 2
東華三院馮黃鳳亭中學 2
梁文燕紀念中學(沙田) 1 (B2)
博愛醫院陳楷紀念中學 5
佛教黃允畋中學 5
樂善堂楊葛小琳中學 2 (B2)

2015 / 2016 / 2017 / 2018年度
https://www.chihong.edu.hk/CustomPage/paragraphGroup.aspx?ct=customPage&webPageId=35&pageId=54&nnnid=52

‹ 上一主題|下一主題