用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 11校網小學
樓主: ivan7521
go

11校網小學 [複製鏈接]

~~Pongki~~ 發表於 20-1-13 19:52
乙二基恩唔得,搬官又唔得
咁即係最好只可揀李陞(emoji)
係位多位少既問題。李陞得23個位抽獎,就算乙二有位剩,相信都係一隻手數完,乙二唔中,咁之後會去左邊呢? 平衡風險,係咪要考慮一下位多而你又覺得ok既學校。

mannewliv 發表於 20-1-13 19:37
般官好似無講有幾多人入英皇同BPS,我諗佢較熱門,係因為佢校舍大過李陞好多。

想考慮李陞嘅,要接受得到 ...

般官只公布升中校名無人數
李陞就有寫升聯繫中學人數

李陞2019年升聯繫中學
英皇 10 / 男生 28 = 35.71%
BPS 2 / 女生 21 = 9.62%
金文泰 3
維官 0
聯繫: 15 / 總數 49 = 30.61%

https://www.lsps.edu.hk/CustomPage/7/03_2018-2019%20學校報告.pdf

回覆 Poyau 的帖子

LSPS count 2 year result 2017-2019

2017 -2019 年度獲派往聯繫中學之生人數 年度獲派往聯繫中學之生人數 年度獲派往聯繫中學之生人數
英皇書院10
庇理羅士女子中學2
金文泰中學3
鄧肇堅維多利亞官立中學0

https://www.lsps.edu.hk/CustomPage/7/03_2018-2019%20學校報告.pdf

Keunglewis 發表於 20-1-15 09:35
2017 -2019 年度獲派往聯繫中學之生人數 年度獲派往聯繫中學之生人數 年度獲派往聯繫中學之生人數
英皇書院 ...
Good result

Keunglewis 發表於 20-1-15 09:33

LSPS count 2 year result 2017-2019

2017-2019指計呈分年度

Keunglewis 發表於 20-1-15 09:33

唔係計2年成綪,只係2019年升中結果。呈分試跨左兩年,所以係咁表達。

把比較hit但又唔係最hit既學校放係二、三位,主要都係用作扣門用,如果唔打算扣門就要保守啲,打算扣門就第四、五先放啲相對少人選擇既學校。
‹ 上一主題|下一主題