用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 PN interview
go

PN interview

N/A..........

York,zenith,tutor time,boxhill

Kennethchong 發表於 20-1-10 23:03
請問大家,報了3間PN都in唒,吾收呀(可能因為佢10/2018年出世,重係好BB,未識講野), 有冇D咩学校重可以依家 ...
我b 也是細b 不懂說話但in 全部都收(啟思,明慧,think ,york and others )

回覆 ashash123 的帖子

好叻,咁inD乜架,佢識吾識?

回覆 yankiyan 的帖子

重收生?

Kennethchong 發表於 20-1-11 15:14

重收生?

York should still have vacancy. Ming Wai can call and ask, usually PM vacancy still have and they will let you in after interview ok. Good luck!

ashash123 發表於 20-1-11 02:39
我b 也是細b 不懂說話但in 全部都收(啟思,明慧,think ,york and others )

Yes York 你去in就實收
仲有方方都係
明慧佢會有班細b班 全部11 12月出世 你可打去問

Kennethchong 發表於 20-1-10 23:03
請問大家,報了3間PN都in唒,吾收呀(可能因為佢10/2018年出世,重係好BB,未識講野), 有冇D咩学校重可以依家 ...

我女是12月尾出世,前年第一次見N班時9個月大,只會玩積木,老師俾野佢會攞,又怎會答問題,最後有3間收。不如諗下面試時的情況,例如,坐唔定,大哭,對老師說話冇反應,乜都唔玩,也許會找到不被錄取的原因!個別幼兒園是不接受細B..不接受活躍小朋友。

Kennethchong 發表於 20-1-11 15:14

重收生?

They dont have application deadline

thanks,報左其中一間

回覆 Jazzyjayz 的帖子

thank you

回覆 melodychui 的帖子

聽你咁講,可能佢小小怕生,呢幾天訓練佢,好左好多啦,thanks

Kennethchong 發表於 20-1-15 01:29

聽你咁講,可能佢小小怕生,呢幾天訓練佢,好左好多啦,thanks ...

阿女讀左N班幾日,大致上與同是12月出生明顯有落差(沒上分離班),還讓我發現有1位細過我女上N班(12月29日出生)……所以世事無絕對,視乎幼稚園是否招收細B...去年底協恩都收了3位12月出世女生(當然大B佔多數)入今年9月K1。只要有適當的訓練,細B也可優於大B.

嗯,多謝你

Kennethchong 發表於 20-1-15 01:24

thanks,報左其中一間

Good luck