用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 CKY VS SFA VS 喇沙
go

CKY VS SFA VS 喇沙

小兒動靜皆宜,有CKY, SFA offer, 大抽獎想填喇沙,不知怎樣取捨,對DSE 熟悉,對IB不熟悉,但又覺得將來社會需要靈活和有創意的人……想問下IB 係咁真係咁難handle(emoji)(emoji)IB補習係咪真係有用?

回覆樓主:

CKY同SFA可以大抽獎
有強大後盾 大抽獎可放心選喇沙

yellowdoubleng 發表於 20-1-10 14:48
小兒動靜皆宜,有CKY, SFA offer, 大抽獎想填喇沙,不知怎樣取捨,對DSE 熟悉,對IB不熟悉,但又覺得將來社 ...
升中版剛剛好有關於IB討論,可以去參考

b3410 發表於 20-1-10 15:13
嗰個帖一D都唔中肯,教壞人。
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 20-1-10 15:15
嗰個帖一D都唔中肯,教壞人。
一時半刻搵唔到之前的好貼

回覆樓主:

多謝晒大家的回覆,我再努力搵下關於IB的資料(emoji)(emoji)實在身邊冇人讀IB,哈哈哈哈,有點迷茫(emoji)

Poyau 發表於 20-1-10 15:08
CKY同SFA可以大抽獎
有強大後盾 大抽獎可放心選喇沙

係,抽得安心d,唔中就讀私校

b3410 發表於 20-1-10 15:13

愿來要升中版,未去過睇,我去望下先,當參考,唔該晒(emoji)

樓主手拎有CKY & SFA offer, 大抽獎安心填喇沙, Good luck

照抽,咁仲有5-6個月research 下,抽唔到就命中註定,或許可先放sfa

MrBeast 發表於 20-1-10 17:08
照抽,咁仲有5-6個月research 下,抽唔到就命中註定,或許可先放sfa

YES YES,註冊左cky先,再放位 ^^

Poyau    發表於 20-1-10 18:26

回覆樓主:

去睇陳sir個blog 啦

yellowdoubleng 發表於 20-1-10 16:38
愿來要升中版,未去過睇,我去望下先,當參考,唔該晒(emoji)
其實你去升中版問下 CKY vs LS, 我估答案會好一致

poonseelai 發表於 20-1-10 18:22
去睇陳sir個blog 啦

邊個陳sir,可否分享一下,謝謝。

amazinggrace13 發表於 20-1-12 02:15

死火陳啲料唔係好信得過。

amazinggrace13 發表於 20-1-12 02:15

ANChan59

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2498694&extra=page%3D1

This was written a few years ago and some data may be outdated,  

poonseelai 發表於 20-1-12 08:35
ANChan59

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2498694&extra=page%3D1

謝謝 分享,非常有用

醒目開學勳章 貢獻勳章

有朋友幾年前係上面相同情況,因人面廣,同cky 家長傾完 (加上當時仲係SFA家長嘅我),發現cky唔係自己想要嘅野,最係連註冊都無,攞住sfa 抽LS,中咗!

所以,建議先多了解,而唔係單單睇 IB vs local

恐龍家

小曳人 發表於 20-1-12 09:04
有朋友幾年前係上面相同情況,因人面廣,同cky 家長傾完 (加上當時仲係SFA家長嘅我),發現cky唔係自己想要 ...

請問CKY那方面並不是你想要的,請分享。我和樓主都有相同offer,想深入了解一些再決定,謝謝。

poonseelai 發表於 20-1-12 08:35
ANChan59

原來您講呢位網友陳sir,仲以為你講嗰位陳sir係某教育顧問添。不過好一段時間冇見ANChan59喺EK出現