用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Harts 樂希 AM vs 金巴倫 AM
go

Harts 樂希 AM vs 金巴倫 AM [複製鏈接]

小朋友係超細B
今日收到金巴倫 K 既 am offer
本身諗住疊埋心水讀harts既K(都係am)交左留位費
想問大家邊間會比較好?

2    0    0    0

我會選擇Harts

我覺得分別不大,

回覆 快樂火雞 的帖子

點解咁講既?

回覆 wkwing419 的帖子

九龍塘的學校其實不是相差太多,可能KV/SC名氣大小小,
主要還是看家長

我會㨂SN, 我N 有harts offer 都放左,因為佢校舍太細,一班成30多人,我有諗小朋友夠唔夠位活動。金巴倫校舍大好多,多活動空間,有公園,花圃,遊樂場,始終小朋友黎緊要讀幾年。不過輪英文,應該harts 再好d, 但SN都唔差

回覆 snoppy888 的帖子

一班30多人?我兩個女都是讀樂希,都未見過有一班超過30幾人,大女現在讀了小一,佢之前讀了幾年都是十零二十人一班,現在細女讀早上N班都是12人,下午班更少

回覆樓主:

Hemanla813,請問harts升小成績如何?介唔介意講下你大女去左邊間?謝謝你:)

回覆 ccl_12 的帖子

我大女考到九龍塘學校(小學部)其他同學仔普遍都升到很好的小學,樂希雖然校舍比較細,但所有老師都非常好同很有愛心,校工姨姨都很有禮,樂希是一間非常好的學校。

Hemanla813 發表於 20-2-27 18:23

一班30多人?我兩個女都是讀樂希,都未見過有一班超過30幾人,大女現在讀了小一, ...

原來得咁少人咋,希望我仔waiting 會收啦

Hemanla813 發表於 20-2-27 18:23

一班30多人?我兩個女都是讀樂希,都未見過有一班超過30幾人,大女現在讀了小一, ...
你女兒是Harts AM International?AM local 好似有二十幾人

回覆 littleredbean 的帖子

我女讀K1 AM international 15人, local 班應該大約17人

係, local am class 多D人, 但就算有二十幾人,都會有3個qualified 的班主任(唔係教務助理)keep 住1:9的ratio小班教學,語境好好.
Harts 好有heart, 師資好又有愛心, 升小唔錯,上年得五十幾個畢業生但大部份名校或受歡迎的學校都有人考倒或扣倒, 包括DG DB.

回覆樓主,當然揀Harts, 值得堆介

SarahGil 發表於 20-2-29 12:53

係, local am class 多D人, 但就算有二十幾人,都會有3個qualified 的班主任(唔 ...
多謝哂你! 聽完你既分享可以放心選擇harts!
‹ 上一主題|下一主題