用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 S2 英文補充分享
go

S2 英文補充分享 [複製鏈接]

中二英文補充,你們喜歡那本,可分享嗎?

2    0    0    0

Rich5 發表於 20-1-6 12:20
其實個個人既情況唔同,無話邊本英文補充練習好啲。

Rich5 發表於 20-1-6 12:20
如果程度低啲既,Raymond Murphy 既 Essential Grammar in Use 係唔錯既選擇,好多學校中一、二都用佢。如果程度高啲,就同一作者既 English Grammar in Use Book with Answers 或者 Macmillan English Grammar in Context,好多學校中三~六都用佢哋。

王家爸爸 發表於 20-1-31 22:54
如果程度低啲既,Raymond Murphy 既 Essential Grammar in Use 係唔錯既選擇,好多學校中一、二都用佢。如 ...

Thanks

王家爸爸 發表於 20-1-31 22:54
如果程度低啲既,Raymond Murphy 既 Essential Grammar in Use 係唔錯既選擇,好多學校中一、二都用佢。如 ...

你好,真的想拿些意見。我女最近不用上課,不停的玩。我又要工作,沒氣教她。唯有請老師Skype 補習,她對此一非常反感。我應怎做呢?

Rich5 發表於 20-2-4 20:12
你好,真的想拿些意見。我女最近不用上課,不停的玩。我又要工作,沒氣教她。唯有請老師Skype 補習,她對 ...
如果係我,我會睇下佢對嘜野有興趣,例如如果佢鍾意歷史,你又想佢學下英文,可以試下睇 The Tudors、The Borgias 之類既歷史電視劇。

‹ 上一主題|下一主題