用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田培基收到面試通知未
樓主: liy7239
go

沙田培基收到面試通知未  

MAMAMEEE 發表於 20-1-25 09:25
已經有兩次呈分成績,培基應該可以看到教育局全港整體的成績次第,不是嗎? ...

直資冇得知道教育局排名,應該只可以睇到你遞交的成績表
[/url]

阿仔有紅綠點,有見校長,有考文言文,老師仲讚佢文言文理解得好,4科都A,都無offer,我諗佢應該面試表現太差了

醒目開學勳章 王國長老

MAMAMEEE 發表於 20-1-25 09:25
已經有兩次呈分成績,培基應該可以看到教育局全港整體的成績次第,不是嗎? ...
係, 直資中學都可以畀名單教局攞學生派遞名次
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

littleyoyo 發表於 20-1-25 09:31
直資冇得知道教育局排名,應該只可以睇到你遞交的成績表

直資中學都可以畀名單教局攞學生派遞名次
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 20-1-25 13:59
係, 直資中學都可以畀名單教局攞學生派遞名次

係,不過正常應該未咁早有,好似最快要2⃣️月中才取到排名

請問在Jan 24收到培基offer 的,有無係Band 2的學生?

我女話見完曬才貼,佢系橙色,有冇收到offer 系橙色?
[/url]

happystone 發表於 20-1-25 12:42
阿仔有紅綠點,有見校長,有考文言文,老師仲讚佢文言文理解得好,4科都A,都無offer,我諗佢應該面試表現太 ...
請問你無offer的意思,是指未收到offer email,還是已收reject?

回覆 Siusiumy 的帖子

冇收到offer email

呀女收到offer了, 讓大家參考 : 佢唔知考佢既係咩人佢冇留意
中文。1個男老師in, 考文言文及古詩, 佢全答對, 老師有讚佢好好

英文。2個女老師in, 只看圖講解, 冇額外問佢問題
小組。一開始佢哋输了第4組選物資, 但最後第一隊勝出, 有25分, 最後一隊0分, 但佢話呢個只係遊戲分數, 佢哋邊玩時有老師係拎住張list睇當中情況黎比分
當完成3個項目後, 會貼上橙點, 老師有同佢哋講橙點係代表巳完成interview可以自行落返去既意思。但我女沒綠點唔知咩意思
成績。呀女係二線小學有4A老師估計成績係B1B
希望幫到大家

Poyau    發表於 20-2-5 20:24

karischui 發表於 20-1-26 08:45
呀女收到offer了, 讓大家參考 : 佢唔知考佢既係咩人佢冇留意
中文。1個男老師in, 考文言文及古詩, 佢全答對 ...
多謝你的分享!
請問你是Jan 24收到offer的,對嗎?

我個女都24/1 收offer的,想問4/2 去交留位,自行係咪冇得參加?

pjbb 發表於 20-1-26 14:56
我個女都24/1 收offer的,想問4/2 去交留位,自行係咪冇得參加?
,有家長係咁講,因為需要交出小六學生資料的正本,不過我建議去問下老師,確認一下為妙!

可以參加自行。自行31/3前公布結果,7/4 前可以到直資抽飛。

mokcnine 發表於 20-1-26 18:33
可以參加自行。自行31/3前公布結果,7/4 前可以到直資抽飛。

謝謝你

我都未收到~

MAMAMEEE 發表於 20-1-26 14:19
多謝你的分享!
請問你是Jan 24收到offer的,對嗎?
係呀

我問了班主任話可以的

其實出曬offer未?

suetyi 發表於 20-1-30 15:22
其實出曬offer未?

第一批offer 出曬,2月4日註冊後才有下一round.