用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 報皇家音樂試是問題
go

報皇家音樂試是問題

請問是否有人有經驗越遲報名考期越遲?

Thank you

kmko 發表於 20-1-3 15:08
請問是否有人有經驗越遲報名考期越遲?

Thank you

無關系

我老師通常都系deadline前一個星期才一次過幫學生報名,但學生考期分佈在不同日子,由考期頭幾日到最後幾日都有

而且有月份選擇

不能 100% 作準,但我都覺 遲報,都一定不會是頭批考 (最明顯是 4/5月)因為呢期無得選月份。(但 8-11月,因為考期太長,太多選擇)

聽說係遲報早考, 我報過兩次4/5月, 第1次早報遲考, 第2次中間時間報, 中間時間考。不過我諗都要視乎同期報考人數

Gina11 發表於 20-1-6 10:37
不能 100% 作準,但我都覺 遲報,都一定不會是頭批考 (最明顯是 4/5月)因為呢期無得選月份。(但 8-11月 ...

easymo 發表於 20-1-10 10:26
聽說係遲報早考, 我報過兩次4/5月, 第1次早報遲考, 第2次中間時間報, 中間時間考。不過我諗都要視乎同期報 ...

仲諗住最後嗰日先報名

kmko 發表於 20-1-10 10:27
仲諗住最後嗰日先報名

如果4/5月,通常少考生,早及遅報都未必有關係。快快脆脆考晒考官就可以返家鄕。

請問各位8-11 月想早考是早報比較好?

tigercrabxo 發表於 20-1-31 20:47
請問各位8-11 月想早考是早報比較好?
依家可以報了,想早還是遲?我自己就prefer 8月早考,因為還在放暑假。之後開學,因為停課時間太耐,一定會多野教,可能好忙。

b3410 發表於 20-3-6 13:03
依家可以報了,想早還是遲?我自己就prefer 8月早考,因為還在放暑假。之後開學,因為停課時間太耐,一定會 ...

擔心8月都無得考

tigercrabxo 發表於 20-3-25 21:21
擔心8月都無得考
唉 ~~~~連幾時復課都係一個未知數 ~