用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 16校網 有關大抽獎
go

16校網 有關大抽獎 [複製鏈接]

就嚟到大抽獎。想請問填表技巧! 如果甲部填2間學校,最後大吉利是2間都排唔到的話,去扣門時是否影響到無機會interview ?
本人早前心意的小學係 小西灣培僑/筲箕灣崇真
在早前的自行由於只可以填一間,最後填咗小西灣培僑(因為比較近屋企),之後當然未成功入到。
2間學校我同樣都鍾意的,學校設備都好好。所以如果甲部1&2都填佢哋,乙部1&2同樣都填佢哋得唔得嫁? 筲崇我都好鍾意,我怕只有乙部填佢第二就會無機會入到,所以想請教大家!

0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

筲崇111係放榜即日下午見,即刻知結果(定係即個週未)
非111要等通知至知有無得見

其實乙2應該唔會入到,你都唔會111=唔一定有得見,策略上你要再唸一唸

回覆樓主:

甲1&2 = 乙1&2 可以

回覆樓主:

兩間都係熱門 基本上係獨一無二
大抽獎想入邊間 就填邊間甲乙一
如想兩間都有機 甲乙一各填一間
但咁樣填就兩間都無111叩門

回覆 Poyau 的帖子

好難決定點填好 又會影響到扣門。
有無人試過甲部填兩間學校呢?

回覆 Charlotte_mom 的帖子

其實筲崇是否多數收曬111之後就無曬學位?填第二是否9成無機會in?

請問你地以往經驗係會點填甲乙部?

醒目開學勳章 王國長老

ncmickey 發表於 20-1-3 14:29

其實筲崇是否多數收曬111之後就無曬學位?填第二是否9成無機會in?

都話111要叩,即係乙1都未必派到囉,咁乙2當然零機會啦(assume賠率不變)

ncmickey 發表於 20-1-3 14:29

筲崇去年要乙一才合資格叩門

http://www.skwtts.edu.hk/news/1819/P1registration_0601/P11.htm

‹ 上一主題|下一主題