用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: kiwi2007
go

..... [複製鏈接]

自行階段的兩個選擇,進取形的或可分為以下幾個方案:
1)傳統名校A + 傳統名校B
2)傳統名校A + 地區名校C
3)地區名校C + 地區名校D
去到呢D關頭,有時好似真係唔可以用 rational thinking,  probability, normal forecast...etc去填表。 Past data 只可作參考,但本身及客觀的variables 又太多,而且又唔會有 controlled experiment 做比較, 臨場面試表現是至 critical但又卻是最  uncontrollable。有時睇得越多/聽得越多,就越唔敢揀?!

miriam 發表於 19-12-28 14:52
有圖有真相
否則佢睇完呢個帖即改內容咪唔知佢資料錯誤囉

原文仍在

https://www.mpweekly.com/entertainment/blogger/趙榮德/20191130-175021

至愛朱古力 發表於 19-12-28 17:36
我都正想回覆會唔會攪錯左!

錯。。。
恩記點會跑贏柏雨/王記DSE成績
愛是永恒!但願我兩個寶貝仔健康快樂,做個開心快樂人!

醒目開學勳章 王國長老

Poyau 發表於 19-12-28 17:22
原文仍在

https://www.mpweekly.com/entertainment/blogger/趙榮德/20191130-175021

係截佢圖,就算改左都有真相

medicine    發表於 19-12-28 20:19

miriam 發表於 19-12-28 18:35

趁未修改 快啲截圖

miriam 發表於 19-12-28 18:35

已經唔係第一次教錯大埔區家長,家長輸得慘烈。

醒目開學勳章 王國長老

Poyau 發表於 19-12-28 18:44
趁未修改 快啲截圖

截左

某前乜乜升學專家炒車後成篇專欄 deleted,我又好衰有截圖咁囉

medicine    發表於 19-12-28 20:20
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

mrs.so 發表於 19-12-28 18:44

有幾多人會上 ek 問
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 19-12-28 19:16
截左

某前乜乜升學專家炒車後成篇專欄 deleted,我又好衰有截圖咁囉

有印象 不過唔記得是邊位

mrs.so 發表於 19-12-28 18:44

恩主教 B2頭?

2019年 33222 | 22222 | 整體2+
--------------------------------------------------
迦密柏雨 93.8% | [·] | [·]
莫壽增 83.2% | 97.6% | [·]
王肇枝 78.8% | 100% | 98.4%
--------------------------------------------------
沐恩 65.1% | 98.1% | [·]
恩主教 [·] | [·] | 95%
圓玄第二 [·] | [·] | 93%
孫方中[·] | [·] | 91.3%
救恩 [·] | [·] | [·]
迦密聖道14.4% | 50% | 77.6%
康樂 14.8% | 41.7% | [·]

miriam 發表於 19-12-28 19:16
截左

你呢。。。截圖
我睇完以為教家長甲乙一,甲乙二,甲乙三:莫記、柏雨、恩記,想想下。。。低能!

miriam 發表於 19-12-28 19:17
有幾多人會上 ek 問

係FB升中,我有推介去EK睇升中,同hkpapa中學DSE數據。

mrs.so 發表於 19-12-28 20:18
你呢。。。截圖  
我睇完以為教家長甲乙一,甲乙二,甲乙三:莫記、柏雨、恩記,想想下。。。低能! ...
公開叫大家按某一個方法填志願的順序係會出現羊群效應,集體炒到唔知去左邊……

幸好層主及時醒覺

medicine 發表於 19-12-28 20:26
公開叫大家按某一個方法填志願的順序係會出現羊群效應,集體炒到唔知去左邊……

幸好層主及時醒覺

有家長真係信到十足十。。。

柏雨/莫記全大埔小學老師都叫揀乙一,甚至叫填埋乙二,家長又信一定得,乙二填莫記/柏雨又點會中,我哋精明眼已經勸唔好,然後又話老師教,講到我地好似害佢。。。

mrs.so 發表於 19-12-28 20:58
有家長真係信到十足十。。。

柏雨/莫記全大埔小學老師都叫揀乙一,甚至叫填埋乙二,家長又信一定得,乙二 ...

升中排位 ≠ 集體遊戲「老師説」

醒目開學勳章 王國長老

Poyau 發表於 19-12-28 20:06
有印象 不過唔記得是邊位
曾同 EK 有關係人士

醒目開學勳章 王國長老

kirstyau 發表於 19-12-28 20:21
係FB升中,我有推介去EK睇升中,同hkpapa中學DSE數據。
睇........唔會問............話我地 "討論好激烈".........

miriam 發表於 19-12-28 23:17
睇........唔會問............話我地 "討論好激烈".........

但有時係FB見到D人亂甘黎,真係忍唔住叫佢去EK睇睇

醒目開學勳章 王國長老

kirstyau 發表於 19-12-28 23:20
但有時係FB見到D人亂甘黎,真係忍唔住叫佢去EK睇睇

我見識過, ek 會員黎架, 升中派位乜都唔知, 連轉左做 DSE 都唔知, 仲教人係 "高考 ABC 點計分", 我一出手即退 FB group

‹ 上一主題|下一主題