用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國學生visa簽證狀況
樓主: IPBB
go

[英國] 英國學生visa簽證狀況 [複製鏈接]

Siuchoi 發表於 20-1-9 08:36
回覆 rainbowbb 的帖子

我又係快証......我仲早過你去北角, 到今日都未有......... ...

你有沒有申請sms 通知?

阿女忍唔住剛剛走上去北角嗰邊, 原來個visa已經一早到咗 ,中心啲人話send咗email畀我哋, 但係我哋冇收到 ,之後佢話近排好多人都話冇收到email, 好彩我哋走上去咋 ,現在立即搵agent買機票 ,希望趕得切星期一返學啦 ,多謝各位一直嘅回覆!
下次要再申請visa時, 一定會用SMS了!

Siuchoi 發表於 20-1-9 14:03

阿女忍唔住剛剛走上去北角嗰邊, 原來個visa已經一早到咗 ,中心啲人話send咗email ...

Congrats!  祝開學順順利利!呢幾日出發已經避開咗中學開學,希望你張機票唔會太貴啦!

Siuchoi 發表於 20-1-9 14:03

阿女忍唔住剛剛走上去北角嗰邊, 原來個visa已經一早到咗 ,中心啲人話send咗email ...

好在你女自己走上去問,白等。我未拎到visa 已經book 咗機票,如果visa 趕唔切收到,我要改機票。
祝開學一切順利

回覆 Chole 的帖子

多謝! 機票貴呀 ,阿女張來回機票要萬三,坐 BA

昨天已經叫佢去啦, 佢又話太晏唔想出去, 佢以為等到email ,點知今天佢忍唔住去問,咁先知出咗事, 好彩補救到

Siuchoi 發表於 20-1-9 19:56
回覆 Chole 的帖子

多謝! 機票貴呀 ,阿女張來回機票要萬三,坐 BA

所以我見其他航空公司有平D機票,買咗先。如果出唔切就

Siuchoi 發表於 20-1-9 19:58

昨天已經叫佢去啦, 佢又話太晏唔想出去, 佢以為等到email ,點知今天佢忍唔住去 ...

佢肯上去好過等仲係度等email。

我8/1 appointment 做快証,10/1就收到email,11/1passport visa信就寄到家了。自己搞冇搵agent, 所有文件自己upload 上vfs, 去到乜都冇睇,連checklist簽名都話唔使,淨去counter交現在passport同入房影相打指紋就搞掂,嗰啲乜鬼附加服務費都冇加。
‹ 上一主題|下一主題