用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 優才校長去St. Hilary
樓主: alsonl
go

優才校長去St. Hilary   [複製鏈接]

佢個定位食正一班唔想讀傳統,又想有NET語境,但入國際嫌太貴,家庭又不是咁西化,最正係一條龍IB/A level不用DSE, 仲要相對易入,市場暫時真的沒有甚麼選擇,所以唔休冇生意。

醒目開學勳章 王國長老

gracelam 發表於 19-12-22 16:58
wow.... 果然係一條龍服務,貼心自己人。
係我衰, 做乜發現旺角校舍未批, 搞到某網媒就走起底
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

Poyau 發表於 19-12-22 20:17
兄弟同❤ 其利斷
只可以講官津同直資學校有監管, 私校就
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 19-12-22 01:23
最正係自家一條龍服務, 唔知裝修有無份呢

可能全部校工都係同一姓氏~

annie133 發表於 19-12-22 20:32
佢個定位食正一班唔想讀傳統,又想有NET語境,但入國際嫌太貴,家庭又不是咁西化,最正係一條龍IB/A level ...
元朗宏信好似都係IB龍校,不過可考DSE。

醒目開學勳章 王國長老

Soundervolt 發表於 19-12-22 23:15
可能全部校工都係同一姓氏~
應該唔會掛, 洗廁所, 掃地抹檯..............

miriam 發表於 19-12-22 14:34
同創辦人有血源關係人士, 課外活動承辦都係

因為旺角校舍未出到牌就收家長 $6600 留位費時, 某網媒同學校 ...
妳都仲未計學校年年Sell家長捐錢去嗰一個機構

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

醒目開學勳章 王國長老

hkpapa852 發表於 19-12-23 08:28
妳都仲未計學校年年Sell家長捐錢去嗰一個機構
係啵, 好似某人係車牙文黎

我成日覺得呢間學校的target customer不是香港人

annie133 發表於 19-12-22 20:32
佢個定位食正一班唔想讀傳統,又想有NET語境,但入國際嫌太貴,家庭又不是咁西化,最正係一條龍IB/A level ...

佢學費都唔便宜,我寧願去讀國際學校。

德萃原來在考小一的家長心目中,都算出名。因為同事新手家長,小朋友K2,開始準備小一,話直私國際全部IB校大包圍。咁推薦一下GSIS,話唔知。只知道德萃,唔知德瑞

b3410 發表於 19-12-23 12:44
德萃原來在考小一的家長心目中,都算出名。因為同事新手家長,小朋友K2,開始準備小一,話直私國際全部IB校 ...
這個好笑

NeoMom 發表於 19-12-23 09:24
我成日覺得呢間學校的target customer不是香港人
學界倫敦金啫, 無乜嘢
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

德萃原來在考小一的家長心目中,都算出名。因為同事新手家長,小朋友K2,開始準備小一,話直私國際全部IB校 ...

十個趣真係唔怪得GSIS要告佢地個中文名有影射成份,但告不入,不過唔知遲D會不會好似大陸無印咁,反過來告番GSIS

miriam 發表於 19-12-22 23:59
應該唔會掛, 洗廁所, 掃地抹檯..............

每位親友校工出番幾萬蚊月薪有乜所謂?為咗附合呢尐借返嚟本身係非牟利校舍用途條例,所以將收返嚟嘅所有學費抽乾亦實屬合理~

醒目開學勳章 王國長老

應該係我地將呢間學校係 GOOGLE SEARCH 推到勁過德瑞, 搞到唔知情既人以為呢間係正野

醒目開學勳章 王國長老

Soundervolt 發表於 19-12-23 16:21
每位親友校工出番幾萬蚊月薪有乜所謂?為咗附合呢尐借返嚟嘅校舍用地本身嘅非牟利用途,所以將收返嚟嘅所 ...
請返黎做校工一定要做野既咩, 開到數就得啦

回覆 Dongs 的帖子

條數唔係咁計, 佢唔洗BONDS 又唔洗LEVY, 平過真IS好多, 仲要唔洗揸外國PASSPORT慢慢排, 馮收必入, 快好多.

Diversifyedu 發表於 19-12-23 17:20
回覆 Dongs 的帖子

條數唔係咁計, 佢唔洗BONDS 又唔洗LEVY, 平過真IS好多, 仲要唔洗揸外國PASSPORT慢慢排, ...
不過要小心,上年有人插班入咗,俾學校收咗一堆錢後同你講小朋友唔適合係度讀......

miriam 發表於 19-12-23 16:25
應該係我地將呢間學校係 GOOGLE SEARCH 推到勁過德瑞, 搞到唔知情既人以為呢間係正野
...

其實你地係唔係德卒,sorry, 係德萃打手來架
‹ 上一主題|下一主題