用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 有沒有人用英識教育
樓主: Happy哥
go

[英國] 有沒有人用英識教育   [複製鏈接]

試過打去問野,覆都無覆,一D交帶都冇,感覺就真係麻麻

Papabeibei 發表於 20-1-7 07:02
試過打去問野,覆都無覆,一D交帶都冇,感覺就真係麻麻
有具體情況嗎?我去的時候又沒有這問題,他們回覆很快,解釋很詳盡

Agent依排太好生意,所以應酬唔到咁多客!
由於我早報名,而跟我的又係centre manager,所以跟得幾好

補充多句,英識連唔比agent fee的學校都免費幫我報,所以我都好滿意

kct18 發表於 20-1-9 08:51
補充多句,英識連唔比agent fee的學校都免費幫我報,所以我都好滿意
呢樣真,雖然我個agent 唔算跟得好貼(亦可能我係2021/Sept 先過去,暫時只報左一間學校),但無佣收嘅學校都會樂意幫手報,係佢道考學校嘅 entrance test 仲免費。

回覆 NC9 的帖子

if you are accepted by a school with no commission, how can the agent earn a living?

ym403 發表於 20-1-9 12:48
回覆 NC9 的帖子

if you are accepted by a school with no commission, how can the agent earn a living ...

Agent會收學校錢嘛

回覆 egg.plant 的帖子

but they say- 連唔比agent fee的學校都免費幫我報
- 無佣收嘅學校都會樂意幫手報

我打咗去問,話會覆我,影都無

aidan08 發表於 20-1-11 01:37
我打咗去問,話會覆我,影都無

我上年同今年共聯絡了三次,一樣影都冇已經係十月,十二月,一月各聯絡一次,最後一次係聯絡老闆,不過算其實已經揾其他Agent完成了

今日收到第一個offer!雖然agent好忙,但有問必答,幫到我手!

如果有得揀,我唔會揀呢間囉

我們找了幾次都沒有蹤影,朋友經驗說他們只當學生是搵錢工具,推介自己有聯繫的學校,建議要找多幾間比較吓,不一定大就是好(emoji)

回覆 leeamaze 的帖子

我早前才去了英識教育和另外幾間升學顧問,他們回覆得很快,很盡責,我在眾間裡面對他們評價最高,都是其他教育王國的用家推介的,你們能否更詳細講一下情形?

回覆 leeamaze 的帖子

我都是用英識,有一個戴眼鏡的女顧問跟進
感覺都係專業的,我講了要求、成績就選了幾間學校給我
同埋緊係推介自己有聯繫嘅學校啦,就係貪佢有聯繫果D學校夠好嘛

ym403 發表於 20-1-9 13:54
回覆 egg.plant 的帖子

but they say- 連唔比agent fee的學校都免費幫我報

唔比 Agent Fee 的學校都 "免费" 幫你報(係咪只限交表報名而已)? 真的? Methodist College Belfast 一定唔會俾 Agent Fee, 英識會免费報名丶提供塲地考入學試丶提供監考員? 其他 Agent 要收我錢, 1間報價收我港纸1萬;另1間報價收我港纸7千

NC9 發表於 20-1-9 12:33
呢樣真,雖然我個agent 唔算跟得好貼(亦可能我係2021/Sept 先過去,暫時只報左一間學校),但無佣收嘅學校都 ...

無佣收嘅學校都會免费報名及提供 entrance test? 係咪最後會向家長收返手續费丶監考費丶行政費之類?

你特登搵佢報一間唔俾佣嘅學校梗係冇理由做,但如果你經佢哋報幾間學校,其中有間冇佣,只要有聯繫佢哋應該都會幫你,因為最後邊間收都未知

我經驗又ok喎,有問必答回覆都在合理時間。我有問題半夜直接WhatsApp 老闆佢竟然即刻答我😅
我估最好約時間直接上去搵consultant 傾,電話查詢喺現今咁多人趕住走嘅情況下未必有時間跟

LWTLI 發表於 20-1-30 12:31
你特登搵佢報一間唔俾佣嘅學校梗係冇理由做,但如果你經佢哋報幾間學校,其中有間冇佣,只要有聯繫佢哋應該 ...
你啱。可以諗諗用你呢個方法試吓
‹ 上一主題|下一主題