用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 初中英文
樓主: Nov2012
go

初中英文  

醒目開學勳章

little_yolky 發表於 20-3-12 21:57
阿女話倚天好睇喔,佢係唔鍾意笑傲江湖。
倚天故事straightforward主角又優柔寡斷,笑傲江湖好睇好多

bobbob 發表於 20-3-12 22:21
倚天故事straightforward主角又優柔寡斷,笑傲江湖好睇好多

佢唔鍾意阿沖哥。

佢由細到大睇D故事男主角全部咁既衰樣架,所以咪唔鍾意笑傲囉。天龍八部佢都鍾意既。

令狐沖!我最喜歡睇令狐沖,可惜d 仔女冇感覺。

little_yolky 發表於 20-3-12 21:57
阿女話倚天好睇喔,佢係唔鍾意笑傲江湖。
我仔鐘意倚天,因為覺得張無忌性格似佢自己。
萬一將來好多女朋友,點算啊!

b3410 發表於 20-3-13 22:58
...

咁有無鄭少秋咁靚仔先

醒目開學勳章

b3410 發表於 20-3-13 22:58
...
提醒個仔做足安全措施!

b3410    發表於 20-3-14 13:08

bobbob 發表於 20-3-14 00:26
提醒個仔做足安全措施!

又唔係鹿鼎記

little_yolky 發表於 20-3-14 11:14
又唔係鹿鼎記

鹿鼎記暫時收埋,唔推薦住。

bobbob 發表於 20-3-14 00:26
提醒個仔做足安全措施!
唔係講呢個性格喎!係心地善良,樂於助人的性格呀!

醒目開學勳章

b3410 發表於 20-3-14 14:17
唔係講呢個性格喎!係心地善良,樂於助人的性格呀!
你話驚佢多女友呀,搞出人命或惹到std都唔好啦

b3410    發表於 20-3-14 16:18

IloveJJ 發表於 20-3-19 14:14
原來用平板既kindle apps可以睇reader's digest, 個版面好似雜誌咁,而且彩色。
不過我就搵唔到字典功能。 ...

係喎 謝謝

IloveJJ 發表於 20-3-19 17:24
如果你睇,而又知點樣查字典,麻煩教埋我呀!
P. S. subscribe 3個月免費架!
...

我見到try fee 28days 咋喎。
你係咪呢個吖?

IloveJJ 發表於 20-3-10 09:18
我找了A little story of History 的kindle版試閱,希望兒子找到喜歡的英文讀物。
...

free audio book, 你睇下啱唔啱用

https://stories.audible.com/start-listen

唔知係咪你仔睇緊嗰本

little_yolky 發表於 20-3-12 22:23
佢唔鍾意阿沖哥。

佢由細到大睇D故事男主角全部咁既衰樣架,所以咪唔鍾意笑傲囉。天龍八部佢都鍾意既。
之前有些網友話「天龍八部」有些佛理,就咁當故事看ok ma?

倚天故事straightforward主角又優柔寡斷
我細個時看丁蟹版都覺得ok,但最近看大陸版真覺得有些悶,d情節又唔太make sense.  冇野睇看左幾集慶如年,起初大人細路都覺得d演員有點核突,看落又ok

MrBeast 發表於 20-3-22 08:33
之前有些網友話「天龍八部」有些佛理,就咁當故事看ok ma?

我覺得OK。阿大剩係注重愛情線