用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問呢度有無west Buckland同學仔家長?
樓主: huilok729
go

[英國] 請問呢度有無west Buckland同學仔家長? [複製鏈接]

回覆 mdoip 的帖子

想問UM 係咪一定要揾guardian 接機? 咁跟學校搭車由Heathrow 返學校?定係guardian 送到返學校?

yolindalee 發表於 20-8-15 06:17
回覆 mdoip 的帖子

想問UM 係咪一定要揾guardian 接機? 咁跟學校搭車由Heathrow 返學校?定係guardian 送 ...

UM 要有18嵗以上成年人接機
係,跟校車返學校
我揾咗airport angels 接機

回覆 cdn 的帖子

Airport angel 係咪guardian 公司揾? 來回都係幫手機場接送?大約收費多少?

我問agent ,agent 介紹咋。

你上網search airport angels ,收費£50/首2 小時

請問各位, WBS多大陸人和香港人讀嗎?

Taimum 發表於 20-1-29 15:21
回覆 huilok729 的帖子

我兩個仔都係讀WBS,大仔已畢業,細仔都今年畢業啦!

Taimum, 你好呀!請問你的孩子讀得開心嗎?另外,可否分享找那間做 Guardian?
不好意思太多問題(emoji)

回覆樓主:

我小朋友對 West Buckland School 都有興趣,有冇多啲家長可以分享吓意見?

fatpatpat 發表於 20-11-10 22:00
我小朋友對 West Buckland School 都有興趣,有冇多啲家長可以分享吓意見?
...

你想知哪方面?

回覆 Taimum 的帖子

除車程較遠外,你小朋友喺度讀得好開心?老師同學友善?讀咗好耐?兩位小朋友都好似考得好好,升咗好好大學?

Taimun 希望你分享吓,thx!

fatpatpat 發表於 20-11-11 20:52

除車程較遠外,你小朋友喺度讀得好開心?老師同學友善?讀咗好耐?兩位小朋友都好似考 ...

兩兄弟都讀得好開心和好有滿足感,校長、老師和同學都好好,無論本地生或國際生都好夾得來,其實都要睇自己性格,一定要開放自己和投入學校生活,才可以認識到好多朋友和學好英語,阿哥Year 10開始,細佬就Year 9 Summer開始,至於考到好大學,都要付出的,想有好成績就一定辛苦,兩兄弟好勤力,所以都入到好大學!你小朋友幾大呀?West Buckland環境好大好好,我們都希望再返去學校走走!

cdn 發表於 20-8-4 22:03
係WBS 呀!請問知唔知Cathay UM 肯唔肯由terminal 2 帶小朋友去terminal 5?

最後小朋友点樣由T2去T5?

Taimum thx ! 希望我小朋友都可以考到呢間學校🏫!😊另外,想問short term 假期,你小朋友會返香港?如果唔翻香港,係咪要搵寄宿家庭住?thx!

我小朋友想下年考 year 9

我囝囝係Year 9開始讀WBS, 今年剛升上 Sixth Form.  開頭揀呢間學校都戰戰悚悚㗎,唔知啱唔啱個囝,點知佢好快就適應到,到今年上Sixth Form, 本來想叫佢轉間成績再好啲嘅,點知阿囝話好鍾意WBS,唔想轉第二間!

講真,我哋都好鍾意WBS, 因為校長、老師同學生都好nice, 我囝話未見過有bully ,local 學生同海外生相處融洽,我個囝有好多local 嘅best friend.  佢話都會推介WBS 比其他人

有咁多家長稱讚,加上喺網上無負評,所以我都放心盡力考呢間WBS啦!

朋友兒子今年剛入year 9,兒子本人都話好開心,好快適應了

回覆樓主:

請問車程需時多久?謝謝
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。

回覆樓主:

請問各家長,星期六日學校會否安排活動給寄宿生呢?(emoji)
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。

fatpatpat 發表於 20-11-11 23:19

Taimum thx ! 希望我小朋友都可以考到呢間學校🏫!😊另外,想問short t ...

他們一定唔返香港,因為太少時間啦!一來一回坐十幾個鐘飛機,仲未計去機場時間呢!找homestay住就ok!
‹ 上一主題|下一主題