用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 匯知中學
樓主: CM.MUN
go

匯知中學   [複製鏈接]

vin105 發表於 20-1-11 21:34
同意在中學交流區, 重用匯知中學的post 繼續分享, 或者另外開一個2020/2021 匯知中學S1 的post 去繼續分 ...

贊同

我係隔離交流區整咗揮手

各位家長好
仔仔今年升中
想請教下大家!

大家仔女都相信已經上左學了
1. 比你們當初報名時的預期有沒有落差?
2. 校風方面好不好?
3.是不是隔離的香島中學校風更嚴格?
4.另外是不是每堂完咗,都會做一個小測?
要做到合格為止,否則要補課或測試合格為止?
5.另外想問是不是~如果學生程度不達到,他們便要放學後做功課輔導?
6.中一中二會不會比中四中五中六啲大哥哥蝦?
7.是不是中一至中五都要留喺學校食飯?
8. 多不多高年級食煙講粗口?

希望回覆

請問現時匯知係Band幾?小女B2中學校讀書,成績由全級60/120跌到最後10名,跌得咁犀利同上網課都有關,因為佢有專注力不足問題,見佢讀得越來越唔開心,一講起讀書就喊,唔知點算好,考慮同佢轉校,而家毫無頭緒,想搵比較輕鬆、校風好、關愛嘅學校,學術上對佢冇乜期望,希望唔好學壞,讀得開心就得,有冇匯知家長可以分享多少少?匯知收生要求高嗎?

心事過重 發表於 21-5-6 17:14
請問現時匯知係Band幾?小女B2中學校讀書,成績由全級60/120跌到最後10名,跌得咁犀利同上網課都有關,因為 ...

匯知近三屆無公布成績
2017年3322率≥9.78%(18/184)

匯知 #7
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3826235

心事過重 發表於 21-5-6 17:14
請問現時匯知係Band幾?小女B2中學校讀書,成績由全級60/120跌到最後10名,跌得咁犀利同上網課都有關,因為 ...

試吓申請先,改變下學習環境可能有改善!但最好多了解一下問題所在先!為何考得不好?有冇其他背後原因?

回覆 CM.MUN 的帖子

想知道校風如何,可以去YouTube搜一下
‹ 上一主題|下一主題