用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 公開考試 請問有冇十月考琴嘅已經收到成績?
go

請問有冇十月考琴嘅已經收到成績? [複製鏈接]

女女十月二十三號考,見有朋友話abrsm大約五個星期就會收成績,請問有冇朋友已經收到信?今日仲未有信,等到好心急!
   0    0    0    0

eva0605 發表於 19-12-2 19:33
女女十月二十三號考,見有朋友話abrsm大約五個星期就會收成績,請問有冇朋友已經收到信?今日仲未有信,等 ...
呢排都係 星期二 /三先收成績 。上星期係收 15-19/10 考期,你應該呢 幾日收到架喇

仔19/10 考樂理都未收到,好緊張呀!

以往都係星期六收成績,點解會變咗星期二/三咁奇怪?

wymyvonne 發表於 19-12-3 09:04
仔19/10 考樂理都未收到,好緊張呀!

以往都係星期六收成績,點解會變咗星期二/三咁奇怪?
你說得對,以往真係星期六。但呢個多月,真實版的確係星期二 /三先收到。

我仔11月7日考中提琴, 咁我估起碼12月中才收到, 對嗎?
奇蹟只會發生在永不放棄的人身上~~ 8-)

回覆 eva0605 的帖子

我女1X號考咗,上星期已收到成績

回覆 Gina11 的帖子

又會變咗星期二三咁奇怪嘅,希望呢兩日收到啦!唔該你先!

eva0605 發表於 19-12-3 12:46
回覆 Gina11 的帖子

又會變咗星期二三咁奇怪嘅,希望呢兩日收到啦!唔該你先! ...
我個伴奏學生 24 OCT考,今日佢老師都通知我成績,應該今日剛收到 ~

我女10月尾考,2/12收到網上成績,3/12收到分紙。

唔知trinity 要等幾耐?

ritalwt 發表於 19-12-5 17:12
我女10月尾考,2/12收到網上成績,3/12收到分紙。
請問網上成績是收EMAIL 嗎?

小艾比 發表於 19-12-6 09:19
請問網上成績是收EMAIL 嗎?

Email俾你通知話你成績出咗,然後自己上考試局個website login睇分數,詳細comment就要等正式分紙。我係自己報名,所以可以自己login, 如果經老師報嘅就要問問老師喇。

ritalwt 發表於 19-12-6 09:22
Email俾你通知話你成績出咗,然後自己上考試局個website login睇分數,詳細comment就要等正式分紙。我係自 ...
謝謝你~~

請問11月頭考的收到成績未? 謝謝

回覆 thanksbaby 的帖子

我女2/11 考, 等到頸都長, 我都想知依一兩日係咪應該會收到成績

上星期收到喇,唔該哂大家!不過女女收到後唔太開心,只有11x分。八級黎講,係唔係唔過120都係好低分呢?

eva0605 發表於 19-12-10 09:26
上星期收到喇,唔該哂大家!不過女女收到後唔太開心,只有11x分。八級黎講,係唔係唔過120都係好低分呢?
...
考到八級已經好叻女,應該係1-5級攞到merit或以上的機會較高,考官評分的要求一般都冇咁高。但係去到八級,好多從來都未fail過的同學,都有機會fail,所以先會索性同時間報2次8級考試,第一次唔到,好快會有第二次機會。我覺得係因為考官對八級的要求提高了,話晒都係graded exam嘅最後一級,要求高D都好合理。

所以,pass到就已經唔簡單喇!

我女都係11月頭,未收到,好緊張

wymyvonne 發表於 19-12-10 11:13
考到八級已經好叻女,應該係1-5級攞到merit或以上的機會較高,考官評分的要求一般都冇咁高。但係去到八級 ...
我都係咁樣同佢講。佢話見到好多細過佢嘅小朋友都好勁(女女已讀緊高中),話琴行嘅分紙個個小朋友都有12幾至13幾/考八級都高分過佢喎,佢話覺得細過佢嘅都比佢更足八級既料。但我覺得合格都好好啦!見佢考個試要練咁多野,見到都覺得難同辛苦!

eva0605 發表於 19-12-10 12:57
我都係咁樣同佢講。佢話見到好多細過佢嘅小朋友都好勁(女女已讀緊高中),話琴行嘅分紙個個小朋友都有12幾 ...

始終個個考官比分都唔同,有啲手鬆啲,有啲手緊啲,好難比較。有時啲考官見過小朋友細就考八級,可能會守鬆啲都唔出奇!

反而我覺得你囡囡要應付高中嘅課程之餘,仲可以安排到時間考八級,好叻就真,始終低班小朋友練琴嘅時間可以比較多。

加油呀!考八級之後仲有好多嘢學,八級考試嘅分數高低好小事嘅咋
‹ 上一主題|下一主題