用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 直資乜都貴?
樓主: IloveJJ
go

直資乜都貴?  

little_yolky 發表於 20-5-11 12:04
死啦!阿女得155!我同C6都標準架喔,點解佢矮屎得得佢9月到依家高咗兩寸咋
...

155係亞大定咗亞細?

亞細係小學,大把機會長高。亞大都係中一,仲有時間wor,跳多d,咪自己嚇自己。

Yanamami 發表於 20-5-12 14:17
家姐同我-样,妹高过。

你老公高唔高?

我同你差不多高,我老公有18x,我成日諗亞女會幾高。

Jane1983 發表於 20-5-12 14:21
你老公高唔高?

我同你差不多高,我老公有18x,我成日諗亞女會幾高。
大概179....以我觀察,阿媽高大,仔女高大。鬼佬娶中国女人,mix得靚过中国人娶鬼婆(唔知点解)~

回覆 Yanamami 的帖子

其實仔女好多嘢都係跟亞媽,所以老人家話齋,娶個好老婆係緊要。

Jane1983 發表於 20-5-12 14:18
155係亞大定咗亞細?

亞細係小學,大把機會長高。亞大都係中一,仲有時間wor,跳多d,咪自己嚇自己。

緊係阿大啦!阿細得149咋!

little_yolky 發表於 20-5-12 14:46
緊係阿大啦!阿細得149咋!

今晚同亞大講,跳多2年,一生受用。高多幾寸,行出來都有型有款d。

Jane1983 發表於 20-5-12 14:57
今晚同亞大講,跳多2年,一生受用。高多幾寸,行出來都有型有款d。

咪係囉!望落都無咁肥丫嘛。

Jane1983 發表於 20-5-12 14:15
高唔高過你?

我地果代男仔女仔都多數高過父母,但新一代好似唔同咗。我認識幾個cases,仔女不單只矮過父 ...

可能咁啱隔代遺傳,又或者唔夠瞓 (我女兩樣中晒)

YolandaTam 發表於 20-5-12 15:42
可能咁啱隔代遺傳,又或者唔夠瞓 (我女兩樣中晒)

會唔會因為電子產品?宅多咗   

Jane1983 發表於 20-5-12 16:04
會唔會因為電子產品?宅多咗

大部分人係。
不過我女學校咪好多運動人嘅,但比起我嗰代真心唔算特別高,佢哋平時跟學校,練到七八點,第二日晨早七點幾又返校晨跑。有啲仲顛,有人住屯門,六點幾喺體院練水,之後趕返校八點一點名。
我女睇佢哋what’s app 信息時間,頗多時十二點後先瞓。捱得好刻苦。

YolandaTam 發表於 20-5-12 16:13
大部分人係。
不過我女學校咪好多運動人嘅,但比起我嗰代真心唔算特別高,佢哋平時跟學校,練到七八點,第 ...

真係好刻苦,咁既時間表。可能真係唔夠訓影響高度。

我女有個朋友仔,小五果陣唔知有無140,佢係好夜訓,訓得好少果隻。

Yanamami 發表於 20-5-12 14:23
大概179....以我觀察,阿媽高大,仔女高大。鬼佬娶中国女人,mix得靚过中国人娶鬼婆(唔知点解)~ ...
170-175 女仔來講 好perfect! 希望我個有. 不過走勢唔樂觀.

IloveJJ 發表於 20-5-12 18:11
唔夠瞓好影響

係呀,會令生長激素同褪黑激素分泌不足,影響生長同健康。

IloveJJ 發表於 20-5-12 18:11
唔夠瞓好影響
阿囡好瞓得,令佢長得高