用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 初中打機男, 有咩war game洗少些錢
go

初中打機男, 有咩war game洗少些錢 [複製鏈接]

佢同人組隊打仗, 成日話唔夠錢買點數卡.

請問有咩war game洗少些錢?
   0    0    0    0

Jasmine-4711 發表於 19-11-27 12:13

唯一方法唔打

所有game都係昆人課金買武器/換禮物,無底深淵!! 不單止消耗金錢,消耗時間及學業。

2jkidsfather    發表於 19-12-9 18:54
王家爸爸    發表於 19-12-2 08:54
妹妹頭    發表於 19-11-27 13:50
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

Jasmine-4711 發表於 19-11-27 12:13

我個仔打食雞未俾過錢都有時赢到!未俾過第一次就唔會有第二次

殺戮遊戲會消耗愛心,同情心,唔理會父母感受

https://en.wikipedia.org/wiki/Human_Rights_Day

gracelam 發表於 19-11-27 12:27
唯一方法唔打

所有game都係昆人課金買武器/換禮物,無底深淵!! 不單止消耗金錢,消耗時間及學業。
其實體藝都是燒銀紙,又要請教練買器材,只有少數能幫助到學業

回覆 MrBeast 的帖子

所以有心人就將打機包裝為電子競技,有d人又話打機有益有前途,查實同其他運動無分別,可以係奧運項目...
我真係唔識

Jane1983 發表於 19-12-8 21:36

所以有心人就將打機包裝為電子競技,有d人又話打機有益有前途,查實同其他運動無分別 ...
冇記錯好似最top的比賽有成球美金,不過電子遊戲問題是會上癮,同埋無乜運動

睇到d分析,好有趣。評論話,打機壞眼同手易受傷。護航的答,打波踢波舉重跳水,種種運動的專業運動員都七癆八傷。評論話,打機唔係運動,佢話練反應reflex不知幾好。有d仲話家長唔知未來世界的發展,唔應該阻頭阻勢,唔准小朋友打機,分分鐘影響仔女未來發展...
歪理定道理?家長自己諗。

Jane1983 發表於 19-12-9 08:30

睇到d分析,好有趣。評論話,打機壞眼同手易受傷。護航的答,打波踢波舉重跳水,種種 ...
又唔可以話錯,我e加都開始有tennis elbow,你有冇看過agassi 本書,佢收尾個幾年(職業生涯)都要打針止痛先出到賽。其實電競遊戲都有一些puzzle solving elements ,或許可以consider kind of a chess game + 手指腕運動?
另外我真覺得香港器材文化唔係咁健康,因為我開始有傷,所以都開始留意下好些的拍,波友就一定推介大牌,高性比大陸野唔會諗,我同小朋友討論這問題就引用左「畫仙」中找劍的情節,寓意是找到合適自己程度和play style 才是最重要,我想就算電競都要就不同情況用不同武器(超級百撘武器唔計),而小朋友自控能力唔夠先會比商人捉到心理

你知我係喜歡take risk, 所以少少exposure 唔會覺得是壞事,唔上引就得

大牌和大陸高性價比的拍差幾多錢?有時唔怪得人,網球拍我會買大牌,感覺型好多。李娜都唔係用國貨。
但乒乓球拍,我會買紅雙喜,雖然有d日本牌子都好似好靚。

Jane1983 發表於 19-12-9 14:06

大牌和大陸高性價比的拍差幾多錢?有時唔怪得人,網球拍我會買大牌,感覺型好多。李 ...
聽教練說大概一半$,不過好難直接比較,eg,最頂級的或許都是大牌的世界。不過我覺得買野自己覺得值用得開心就得,好似你話型d亦絕對是valid reason。大牌brand carries a premium,部分亦在marketing/sponsorship 度,我倒覺得任何事情都應該抱開放態度,唔係就唔會有honda、 huawei etc的出現

我估每個人都有d特別重視的嘢,果度會願意花多d錢買心頭好。其他嘢就無乜所謂,願意試吓唔同的牌子、唔同的產品。
好似我女的嘢,我願意使係教育上的栽培,交學費、搵好教練、買書絕不手軟。但我係絕少買好貴的衫褲鞋襪比佢,都係普通性價比高的貨品。
‹ 上一主題|下一主題