用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 子女學音樂
go

[音樂] 子女學音樂

你好各位!本人兒子係香港一間大型琴行學緊,導師成日請假,又成日遲到!7歲兒子又學得好慢咁,已經想唔學 ,家長們有無同感? 亦想問下各位家長有無遇過無乜耐性嘅音樂老師?點選擇好??

快換老師

回覆 Kristal020 的帖子

唉!緊係有講過,但會話無第個老師我想要嘅時間方便!

HoiHeiBaBa 發表於 19-11-23 16:20
回覆 Kristal020 的帖子

唉!緊係有講過,但會話無第個老師我想要嘅時間方便! ...

咁,去第二度學啦,浪費時間,亦令小朋友學壞(遲到)。

回覆樓主:

去第二間琴行,教琴老師多,真係大把選擇。

我果個老師係琴行跟佢學開,之後學得好,就改上門教。

唉!私人會好些?

醒目開學勳章

我妹個仔都係咁,又係琴行學,到最後搵左私人亞sir教。

回覆 choleliu 的帖子

教得好??可以介紹導師比我嗎??
pm你!!!

最初一個playgroup跟佢轉私教, 但唔好。
之後轉另一個, 私人上門, 貴一倍, 但令阿女好有心機學。

學咗兩年, 宜家小二, 剛考二級琴, 唔知算快唔快。

yianleen 發表於 19-11-28 12:48
最初一個playgroup跟佢轉私教, 但唔好。
之後轉另一個, 私人上門, 貴一倍, 但令阿女好有心機學。

正常速度