用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 學校唔見了東西, Claim 保險
go

學校唔見了東西, Claim 保險 [複製鏈接]

在英國學校裡比人偷了東西, 保險話要報警有報案編號先可以 Claim 保險, 請問有冇人試過?
   0    0    0    0

過客 發表於 19-11-20 17:38
在英國學校裡比人偷了東西, 保險話要報警有報案編號先可以 Claim 保險, 請問有冇人試過? ...

被人偷就要報警喎 ,是盜竊問題。

被偷什麼?

我女上次是玩水上活動就跌了眼鏡 落海 , 但保險Agent都叫我報警 。 但後來在升學講座時見到JLT代表 , 他說跌了報乜野警 ? 聽完我講都叫我入了Claim form先 , 之後都要有老師簽名證明 她是跌了 , claim唔足,但都有7成 。

katrinafu 發表於 19-11-20 18:38

被人偷就要報警喎 ,是盜竊問題。

我都記得你囡囡個案,也在升學展問JLT代表,反映你的個案

tingtingb 發表於 19-11-21 11:26
我都記得你囡囡個案,也在升學展問JLT代表,反映你的個案

那次是我多口去問, 我本身都冇預是Claim唔claim到問題,是問應該點做,因為保險Axa Agent話係新的Product ,都是按其他普通保險一樣做法喎。

katrinafu 發表於 19-11-21 11:48
那次是我多口去問, 我本身都冇預是Claim唔claim到問題,是問應該點做,因為保險Axa Agent話係新的Product ...

我是直接係JLT買的,或者你明年直接同JLT買,因為阿女參加學校攪嘅ski trip,都唔知份保險包唔包,JLT位小姐都好好,認真回覆。

呢度家長好好,係度都收到不少資訊

我都建議同JLT買,職員好幫到手,索償程序手續解釋非常清楚。交左索償表格後會assign 一個職員負責你嘅個案,賠償亦好快收到。

過客 發表於 19-11-20 17:38
在英國學校裡比人偷了東西, 保險話要報警有報案編號先可以 Claim 保險, 請問有冇人試過? ...

我大仔幾年前試過係學校宿舍被偷東西,保險公司話係居住同一城市被偷無得賠,如果在另一城市(例:學校旅行外宿)先有得賠,所以第二年無再幫呢間買了

tingtingb 發表於 19-11-22 11:24
我是直接係JLT買的,或者你明年直接同JLT買,因為阿女參加學校攪嘅ski trip,都唔知份保險包唔包,JLT位小 ...

我是第一年經AXA agent 買,之後2年都是直接JLT買。
‹ 上一主題|下一主題