用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 Magart Kindergarten 瑪歌瑞特幼稚園 超勁差! ...
發新帖回覆
go

Magart Kindergarten 瑪歌瑞特幼稚園 超勁差!

我幫個女報左太古campus playgroup, 開頭個老師勁hea 不特止,仲要交一個月學費以為每個星期/1堂都有4堂, 點知一日係紅日,突然又話係教師培訓日,全部無得補堂,要好似乞佢咁先補返一堂俾你,點知補堂又遇著停課,今個月有3堂都取消左,仲話唔會有補堂(重點係報名嗰陣冇人話你知呢啲條款)!
仲有呀,間學校雖然新,但竟然係playmat 發現有死嘅昆蟲,玩具有蜘蛛....
想唔讀,但由於交左一個月deposit, 如果你唔係前兩個月講,係退唔返㗎。
同埋出邊啲playgroup 都有兩個老師,呢度得一個睇晒全部小朋友,真係好失望.....

咁差既,仲以為佢新校好乾淨添,我上年上其他私立幼稚園pg都有得補堂(每月可請一次),如紅日就不收錢,我亦試過遇上學校假期,但會順延補番一堂比我地

bluehoi 發表於 19-11-20 12:00
咁差既,仲以為佢新校好乾淨添,我上年上其他私立幼稚園pg都有得補堂(每月可請一次),如紅日就不收錢,我 ...

咩係囉.... 我大女以前上嘅playgroup 都好好,可以補堂,今次真係中左伏(emoji) 皆因貪佢近屋企....

nshe 發表於 19-11-19 11:53
我幫個女報左太古campus playgroup, 開頭個老師勁hea 不特止,仲要交一個月學費以為每個星期/1堂都有4堂,  ...

咁衰
邊個老師hea? 係咪金頭髮西人 D 字頭個位?

我幫個女報左太古campus playgroup, 開頭個老師勁hea 不特止,仲要交一個月學費以為每個星期/1堂都有4堂,  ...

呢間係新
但唔代表好

crystal媽咪 發表於 20-1-21 16:27
呢間係新
但唔代表好

新來港發展 集團有超過20年歷史

http://www.lgs.cn

Poyau 發表於 20-1-22 23:32
新來港發展 集團有超過20年歷史

http://www.lgs.cn
我講太古開個嗰間係新

crystal媽咪 發表於 20-2-14 14:10
我講太古開個嗰間係新

新嘅未有往績參考

回覆樓主:

通常感覺新校都係無保障,只是校舍新。教學班子未必得。

之前聽過呢間野係大6公司開, 好多大6人LIKE..

門口睇咗紙強調自己不停清潔,但每次行過都見到老師/清潔工人無戴口罩係到傾計
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊