用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 ANFIELD VS TUTOR TIME VS PIPS(Parkview Kowloon)
樓主: CloveH
go

ANFIELD VS TUTOR TIME VS PIPS(Parkview Kowloon) [複製鏈接]

Anfield 英文好唔好?我有Anfield offer, 傾向想take

回覆樓主:

我女之前係元朗某私幼讀PN.. 病到7彩...
之後暑假去 TT 上 summer course.. 無事發生..
之後私幼開學.. 返左一星期又病過..
我覺得TT係明顯乾淨衛生好多..
我後來都同我女轉去 TT..

TT好乾淨, 我上九龍塘,讀咗一年冇病過,老師好好,但冇小學。 anfield 反而衛生麻麻,之前上過anfield playgroup, 廁所馬桶底下漏水上左幾個月都冇維修,不過有小學係佢嘅優點,英文環境多過TT。

回覆樓主:

我係TT N用家,我覺得學校真係非常乾淨,重有拖鞋比無著襪的家長著,小學友一有幾聲咳,老師都會幫佢地帶口罩

語境方面更不錯,我地無教過小朋友講普通話,但佢竟然會係屋企唱普通話歌和跳舞,另外,佢英文尾音都好好,這些都是學校功勞

唯一缺點係無小學中學,所以之後會轉去其他IS

我仔仔喺TT 由playgroup 讀到依家K3,因為我地target local primary school。呀仔係敏感B, 細d個陣一有轉環境就爆喊當時搞到我勁頭痛!佢班主任好照顧佢,知道佢有呢啲問題仲會特登帶佢去其他班房幫助佢適應陌生環境完全冇因為嫌佢麻煩投訴佢/標籤佢!全部老師都好有愛心!
另外學校語景非常好! 我個仔好遲先講嘢現在已經可以普通話/英語流利對答!可能因為人少老師可以好針對性地教佢。
雖然冇中小學係差啲,但係小朋友可以在一個充滿愛嘅地方成長對我來講也很重要!所以現在我細女都是跟大仔一齊讀TT

- deleted -
‹ 上一主題|下一主題