用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 香港真光小學等侯區
樓主: sar1216
go

香港真光小學等侯區  

kaukau_keikei 發表於 19-11-29 06:54
謝謝你
知唔知係咪已call 晒waiting?

應該係,佢話25號收唔到電話就6月先自行登記,依家都29咯

sar1216 發表於 19-11-29 09:31

謝謝你

sar1216 發表於 19-11-29 09:31

謝謝你

kaukau_keikei 發表於 19-11-29 09:39
謝謝你

唔駛客氣,我都想知有沒waiting的收到電話,定係沒人放棄學位所以沒call過waiting 你還會等6月嗎?

sar1216 發表於 19-11-29 10:06
唔駛客氣,我都想知有沒waiting的收到電話,定係沒人放棄學位所以沒call過waiting  你還會等6月 ...

我問過人,佢話未到25號已call waiting.

kaukau_keikei 發表於 19-11-29 10:13
我問過人,佢話未到25號已call waiting.

即係有call過waiting的人。
我都係睇信及網頁,佢話25號下午3點半call, 若沒有收到就6月統一學位後若仲有興趣先致電登記。

sar1216 發表於 19-11-29 10:37
即係有call過waiting的人。
我都係睇信及網頁,佢話25號下午3點半call, 若沒有收到就6月統一學位後若仲有 ...

對,好似call左3日

kaukau_keikei 發表於 19-11-29 10:38
對,好似call左3日

如果沒位 就唔call。
你會6月登記嗎?有沒其他offer?

sar1216 發表於 19-11-29 12:17
如果沒位  就唔call。
你會6月登記嗎?有沒其他offer?

會呀,會打去登記。
我有其他offer

如果係reject,6月有冇得再登記。。。

fukuoka_saga 發表於 19-11-30 14:12
如果係reject,6月有冇得再登記。。。

reject沒啊,因為只係備取生(waiting list)先叫我地登記)

咁即係唔洗寫求位信啦? 直接等6月自己打電話去登記?

原來有REJECT? 我以為全部係WAITING..

travisho 發表於 19-12-3 11:55

不需要,6月統一派位後仲想讀先致電登記

回覆樓主:

請問坑真來年小一開多少班?收了多少外來生?

Leanne123 發表於 20-1-11 10:01
請問坑真來年小一開多少班?收了多少外來生?

連龍年咁多人都只係4班,好少機會開5班,相信學校都要等大家交晒大訂先知

travisho 發表於 19-12-3 11:55

想入讀係時候登記

小一入學申請
https://www.tlmshkps.edu.hk/tlmshkps/web/info/index.php?parent_id=2&page_id=114

二零二零年度招收小一新生事宜

1. 取錄與否,校方將於十一月十八日前個別發信通知。此階段前,家長毋須致電學校查詢結果。

2. 凡獲本校取錄之正取生,家長須於十一月二十、二十一日辦公時間內到校辦理註冊手續,逾期將由備取生遞補。

3. 遞補之備取生,校方將於十一月二十五日下午三時三十分後致電通知。

4. 若 貴子弟於本校註冊為二零二零年度小一生,將不予參加教育局統一派位,否則作放棄論,所繳之註冊費槪不發還或不得轉予他人。

5. 如未獲通知之備取生,可於教育局統一派位結果公布後,致電校務處登記。

6. 辦公時間:上午八時三十分至下午四時7.校務處電話︰2576 5716

二零二一年度招收小一新生事宜

詳情將於二零二零年七月公佈。