用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 UK Book車 : 機場 - 酒店 - 機場 @Addison Lee 問題 ...
go

UK Book車 : 機場 - 酒店 - 機場 @Addison Lee 問題

嚟緊會去英國Cheltenham面試,打算book Addison Lee 嘅機場接送,機場去酒店果程網上book 到,但酒店去機場果程book 唔到,是不是因為酒店不是在London 市中心呢?  另外想問佢地係會幾時比司機資料我,會係by whatsapp? SMS,但我未有英國的電話咭的電話號碼比佢,收唔到SMS點算?

請問有沒冇用過Addison Lee book 車的網友有經驗? 先謝過。

回覆樓主:

Addison Lee 其實都幾多車 , 你落機過完關 先Call車都得 ,除非你是一早落機,預約定都好的,早上車少。我上次都是出發前預約定Addison Lee , 我落機排隊過關時收到信息, 有比車牌和電話 , 拿完行李出去時接機大堂有舉我的名牌。 但我那次是下午3點到Heathrow , 過關時實在太多人 , 我已經約是抵達時間的 一 個半鐘後 , 但多人多到我用了超過兩小時才過到關 , 我記憶中charge 我多£30 咁上下 。

你試下在當地先book車 ,可能太早 未比你book .我多次都是即日先預約車 , 除非你一早要就會早一晚訂車 。

我鍾意用Addison Lee係可以Pay cash  。

應該Cheltenham 去機場都好多車,你再試下。如果唔係可以到當地酒店concierge 幫你book 的士。

其實係機場call Uber 重方便,又唔怕flight delay要加錢。英國Uber係合法嘅,同香港唔同。如果你由London 酒店去機場,酒店應該可以幫你book車。

回覆樓主:

想請問你係想 book車由 London酒店去機場,定係由 Cheltenham 酒店去機場?

如果係後者,因為路程遠,你會唔會想搵多幾間公司格下價?

或是坐火車?

多謝各位教路,我最後有朋友係淘寶幫手book 左皇包車,比錢後即日已有sms 通知司機電話,跟住我就自己微信聯絡佢,已順利到左酒店,明天就去做assessment 啦。

回覆 NC9 的帖子

我地1月會去CLC visit,請問你喺Cheltenham住邊間酒店? 可以分享一下嗎?

Carry_On 發表於 19-11-20 08:43
回覆 NC9 的帖子

我地1月會去CLC visit,請問你喺Cheltenham住邊間酒店? 可以分享一下嗎?
Carry check pm

Thanks for your reply.