用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 沙田Joyful PN Interview 後感
go

沙田Joyful PN Interview 後感

最後一部分一對一面談,有位中間張枱叫Jxko的年輕外藉男老師,一入去已經態度極差,對家長全程黑面輕佻,對1歲多的小孩0愛心,仲寸你為何希望小孩未來入讀本地傳統小學,潛台詞叫你過主,又話Joyful好free,非常國際化,最後真係bye都唔同你講一聲。神小interview都冇你咁寸,大家如果打算考本地小學,可以慳返$40同時間,真係小一去國際學校先好報呀!

lololololo 發表於 19-11-9 15:06
最後一部分一對一面談,有位中間張枱叫Jxko的年輕外藉男老師,一入去已經態度極差,對家長全程黑面輕佻,對 ...
我地都係今日in PN, 係坐最入嘅一位女Net teacher interview 佢又ok friendly

kisani 發表於 19-11-9 19:00
我地都係今日in PN, 係坐最入嘅一位女Net teacher interview 佢又ok friendly

我都係今日in完,係一入門口近窗個位男NET,佢講野仲多過問我野(emoji)

不歡迎打算入傳統小學學生的話,其實可以報名表/網頁寫清楚,也不應該開在本地人為主的商場內,從未試過PN interview一家大細誠心誠意去都要便人奚落(利申:本人英語非常流利)

lololololo 發表於 19-11-10 15:44
不歡迎打算入傳統小學學生的話,其實可以報名表/網頁寫清楚,也不應該開在本地人為主的商場內,從未試過PN  ...
沙田joyful嘅中文程度感覺上未必夠應付官津小, 始終佢有7成時間都英文教學(好似),我地策略都係報左先,最後睇睇有咩N班offer再決定~始終讀落去唔夾k1仲可以轉

知唔知幾時出result? 印象中封面試信有寫但冇mark低就被收走,thx

kisani 發表於 19-11-27 09:25
知唔知幾時出result? 印象中封面試信有寫但冇mark低就被收走,thx

封信寫:申請結果將於2019年12月9日以郵遞方式通知家長

melodykks 發表於 19-11-27 14:34
封信寫:申請結果將於2019年12月9日以郵遞方式通知家長
thanks!

回覆樓主:

我都聽講過呢間野非常白鴿眼!去interview 仲要受氣
本人去過d 大牌阿3校如tutor time interview 都非常friendly 喎

leahbb 發表於 19-11-27 17:03
我都聽講過呢間野非常白鴿眼!去interview 仲要受氣
本人去過d 大牌阿3校如tutor time interview  ...
你地都係今年in? 可以講多少少點受氣嗎?

Interview 後我都覺得感覺一般, interview 期間有小朋友喊得好勁, 但在場老師一點關心也沒有, 問一句都無。另外覺得整潔情況不理想, 玩具又殘又舊。宜家未出offer, 但有offer 都唔會考慮。

出左offer有pm, 13號前要比留位費,各位會take嗎?

回覆 kisani 的帖子

Yes will accept the offer. love this school

我有AM offer,都應該會交左先,一見到封信都覺得咁快要交

minimiss 發表於 19-11-28 12:33
Interview 後我都覺得感覺一般, interview 期間有小朋友喊得好勁, 但在場老師一點關心也沒有, 問一句都無。 ...
我個女 0係 門口waiting room 時喊得好勁, 但唔知咩收生標準, 最後我個女最後收到 AM 位
我們 individual interview 個MISS 又好 NICE, 俾機會我個女嘗試, 見我個女唱歌, 又陪佢唱歌, 一D 都唔串