用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 F1 測驗成績...
樓主: sharonso2
go

F1 測驗成績...  

回覆 IloveJJ 的帖子

咁樣樓點唔跌呢

IloveJJ 發表於 19-12-17 11:00
咁咪睇下香港係咪咁勁?
唔駛治安,唔靠旅遊,唔靠中國,經濟都咁好囉?!
...

唉,呢d就無謂講了。

Jane1983 發表於 19-12-17 10:36
回覆 IloveJJ 的帖子

咁樣樓點唔跌呢
樓價跌其實係應該的,之前太高。所以有時諗下,香港如果真的變成一個不繁華,不過安安靜靜的,也安居樂業,都不錯。
不過,安全第一呀唔該!

b3410 發表於 19-12-17 12:45
樓價跌其實係應該的,之前太高。所以有時諗下,香港如果真的變成一個不繁華,不過安安靜靜的,也安居樂業, ...

香港繁榮,仔女留係身邊,事業都可以有好發展。

否則,分分鐘好似美國或英國二綫城市咁,仔女要搬去紐約倫敦,先有好發展。咁就無得晚晚返屋企飲湯

b3410 發表於 19-12-17 12:45
樓價跌其實係應該的,之前太高。所以有時諗下,香港如果真的變成一個不繁華,不過安安靜靜的,也安居樂業, ...
當年85000之父689上場之時已不看好樓價,但幸好沒有"沽空" (賣出自住樓),否則被佢"挾"到依家真係挾死!!!
個人覺得.
無樓=空倉.
1層樓=平倉
1+層樓=好倉
.
在強國"國策"的氛圍下,"優材計劃"的發揚光大下….真係睇淡都千萬唔好做淡呢…
.

小鹿揀學校 發表於 19-12-18 09:08
當年85000之父689上場之時已不看好樓價,但幸好沒有"沽空" (賣出自住樓),否則被佢"挾"到依家真係挾死!!!
...
我依家好想“沽空”

回覆 b3410 的帖子

我都係 "平倉" 咋

醒目開學勳章 王國長老

版主提示:
1. 任何政治話題請移玉步到親子王國 - 時政擂台討論
2. 請勿偏離主題, 如有需要請另行開帖, 多謝合作

jli008    發表於 19-12-18 14:40

回覆樓主:

第一次測驗的成績report出得好遲,收完後,仲未鬧得過癮,轉身就第二次測驗......

回覆樓主:

無點理他測驗定考試,總之都幾認真下的,全部考嗮,排名

已派上學期成績表, 大家覺得依家F.1仔普遍平均分係幾多先合理? 如果6X算差嗎?

哈利媽 發表於 20-3-11 15:07
已派上學期成績表, 大家覺得依家F.1仔普遍平均分係幾多先合理? 如果6X算差嗎? ...

都要視乎咩中學和咩科而定,一般70幾已經屬高成績。

回覆樓主:

我覺得中一,二 可以補只得數同英文,其它係讀書方法問題
妹妹豬 齊來做個好朋友)

zitaeric 發表於 20-3-11 16:39
我覺得中一,二 可以補只得數同英文,其它係讀書方法問題

"中文"都需要打穩根基,否則面對DSE都會困難。