用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: twosister
go

CAPCL  

回覆 DarlingS 的帖子

Hi 想問吓最後你有冇take 左offer? My kid 收咗預備班,想了解吓呢一間學校謝謝你

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

Does anyone know when would be the grade 1 interview and in what format (in person / video)??

回覆 Happi_Kiddie 的帖子

我地報左Prep, 下星期一interview.好奇怪未完deadline已經開始interview.
係尋日(星期四)通知星期一interview, 好突然...

佢話group in, 小朋友自己帶文具, 淨係In 小朋友

想問下,prep 係咪會直升上G1?

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

想問grade 1 入既位多唔多?

知唔知 prep 共有幾多班?

hlmami 發表於 21-6-28 19:59
想問grade 1 入既位多唔多?

我仔嚟緊8月入讀grade1
請問你都係嗎?(emoji)

回覆 TingTing0001 的帖子

阿女呢屆有4班,每班約22人,有一班人較少,應該係之前一路有人中間插班。

囡囡今年8月將插入grade 4, 請問有冇同路人?

回覆 chanmiuchu 的帖子

同路人呀!我囡囡都係插班G4

TwinCat 發表於 21-7-6 09:56
回覆 chanmiuchu 的帖子

Hi hi你好(emoji)(emoji) 見到同路人真開心☺️

請問你們是否由傳統學校轉來? 是否打算移民出國的?

v369234 發表於 19-11-7 10:18
https://www.capcl.org/
CAPCL is IS but NO restriction on % local ...
CAIS said that no connection wi ...

見另一post説這間小學一年四次考試,仲有考試範圍,又會用中文教數學,絕對不是國際學校做法。

964000 發表於 21-7-17 08:24
見另一post説這間小學一年四次考試,仲有考試範圍,又會用中文教數學,絕對不是國際學校做法。
...

國際學校有統一做法?