用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 葵青區東華三院伍若瑜band 1 定band 2?
樓主: Allyly
go

葵青區東華三院伍若瑜band 1 定band 2?

hkpapa852 發表於 19-12-5 13:38
一間中學,連3322率,4+,2+成績都隻字不提,升學將“大學,副學位,專上,毅進”攬炒一齊計既,一定唔會有 ...
請問知唔知道李兆基是BAND1B嗎?因在校網內找不到升學資料。

hohoho36 發表於 19-12-5 16:30
請問知唔知道李兆基是BAND1B嗎?因在校網內找不到升學資料。
近3年都沒有再公開資料.

3年前還屬B1B水平

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 19-12-5 17:14

3年前還屬B1B水平

請問吳祥川是band2B?

hkpapa852 發表於 19-12-5 13:38
一間中學,連3322率,4+,2+成績都隻字不提,升學將“大學,副學位,專上,毅進”攬炒一齊計既,一定唔會有 ...

請問珈密愛禮信係band 幾呢?

hkpapa852 發表於 19-12-5 17:14

3年前還屬B1B水平

李兆基DSE成績放在Prospectus 內。

ktdanielli 發表於 19-12-8 10:41
李兆基DSE成績放在Prospectus 內。

請問有沒有李兆基的prospect可分享?
因校網內沒有更新
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

hkpapa852 發表於 19-12-8 10:52
因校網內沒有更新

舊年在升中展覽拿了一本,但掉了。

ktdanielli 發表於 19-12-8 11:25
舊年在升中展覽拿了一本,但掉了。
Oh,那太可惜。如有新的,可否幫忙提供一下?
謝謝!

hkpapa852 發表於 19-12-8 11:53
Oh,那太可惜。如有新的,可否幫忙提供一下?
謝謝!

我舊年在荃灣升中展覽拿的,今年取消了,但應該好多家長取了。

Amy12 發表於 19-12-8 08:29
請問珈密愛禮信係band 幾呢?

迦密愛禮信2018年成績有B2B水平

33222: [·]
22222: >75%
整體2+: 91.2%

hkpapa852 發表於 19-12-4 16:38
葵青B2A: 完全, 伍若瑜

荃灣B2A: 可能沒有......

今年好似多咗同區或誇網的 B1b-c 自行揀全完, 伍若瑜,請問如果B2a-b 自行揀這兩間會否太進取?  

swytca 發表於 19-12-9 14:30
此網站,筲箕灣官立中學 B1A,讓我快樂一整天,真的 [/smil

似參考EK《2010全港中學排位》

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2289167

Poyau 發表於 19-12-5 15:44
請問係邊個網寫荔天B2A

以下呢個?
呢個網唔係淨係攪樓宇租售?

學校評級佢又識?

hkpapa852 發表於 19-12-9 15:24
呢個網唔係淨係攪樓宇租售?

學校評級佢又識?

賣樓sell校網 不過最好更新吓

hkpapa852 發表於 19-12-8 10:52
因校網內沒有更新
我明天就去睇下, 拎一份回來分享 !  

回覆樓主:

順德聯誼會李兆基中學 

想问问小女B2A--B1C 成绩,自一想搏保禄六世好唔好.自二陈兆民,会不会太进取

meijoan88 發表於 19-12-17 17:39
想问问小女B2A--B1C 成绩,自一想搏保禄六世好唔好.自二陈兆民,会不会太进取 ...

你女考级名次是?另女女小學有幾多%係band 1.

她级名次20左右,老师说她是band1尾