用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 SPCC 報名表
go

SPCC 報名表  

今天 download 了報名表。話要連5年級第一二學期成績表。
咁如果學校有第三個學期呢?是否不用交?

08BB 發表於 19-11-4 15:06
今天 download 了報名表。話要連5年級第一二學期成績表。
...

係小學五年級上、下學期成績表影印本,唔係第一二學期

Arabellahk    發表於 19-11-4 23:57

我覺得學校本意係要5年級全年成績表,如果三個學期,就全部都影印,交去學校。

08BB 發表於 19-11-4 15:06
...

其實即係交'五年班全年成績表。 交完這次表後 , 遲啲 ,如果interview前, 有六年班成績表出咗, 亦都可以 後補交上。

回覆樓主:

多謝回覆! 奇怪為什麼指明“first and second term"。可能間間學校不同吧!謝謝!

要交齊3個Term 成績表. 上年交咗1 & 3 Term, 耍補交2nd Term 成績表

回覆 bbeasy25 的帖子

請問如果五年级全年成績表有齊全部學期成績,是否只要交全年成绩表ㄧ張(不用分ㄧ張ㄧ個學期)?

samsam88 發表於 19-11-4 23:16

請問如果五年级全年成績表有齊全部學期成績,是否只要交全年成绩表ㄧ張(不用分ㄧ張ㄧ ...

請問交報名表時需要帶original 成績表俾學校verify 嗎?

Kaw0307 發表於 19-11-6 16:09
請問交報名表時需要帶original 成績表俾學校verify 嗎?

上年我無check original

samsam88 發表於 19-11-4 23:16

請問如果五年级全年成績表有齊全部學期成績,是否只要交全年成绩表ㄧ張(不用分ㄧ張ㄧ ...
對呀,我女小學都是三個term, 我只交全年一張,有曬三個學期,清清楚楚

meimei小朋友 發表於 19-11-7 15:13
另外, 是否無註明奬項影印本頁數?

佢話最 recent或最佳成績。唔知是否唔洗太多?

meimei小朋友 發表於 19-11-8 09:42
回覆 08BB 的帖子

謝謝回覆。請問 School Nomination Scheme 是如何申請?因 School Nomination Scheme/ Y ...

学校網頁內不是已經有清楚指示如何申請了嗎?
https://www.spcc.edu.hk/admissions/local-admissions/secondary/f1

meimei小朋友 發表於 19-11-8 09:42
回覆 08BB 的帖子

謝謝回覆。請問 School Nomination Scheme 是如何申請?因 School Nomination Scheme/ Y ...

如果冇錯的話, OS application,  小學 校長只會寫一封信推薦级1去考 SPCC, 至於寫信畀 P5 全年平均第一, 還是最後 學期第一 , 決定權都在校長手上。

awowo 發表於 19-11-7 17:02
對呀,我女小學都是三個term, 我只交全年一張,有曬三個學期,清清楚楚

但三個term或者登嘅獎項優點都不同, 有D係學內賽, 這些都未必填得哂去申請表度。

SPL 發表於 19-11-9 20:49
但三個term或者登嘅獎項優點都不同, 有D係學內賽, 這些都未必填得哂去申請表度。
...

「如有需要,可另加紙補充。」