用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 YMCA tst 2020 揮手區
樓主: Cathy2017
go

YMCA tst 2020 揮手區 [複製鏈接]

提一提,k1係冇lunch的。k2開始選全日先有。學校最吸引係可用YMCA既設施,下午有swimming,gymnastics, Spanish, cooking class, wall climbing.

老師們有些識中文,所以k1入去即使小朋友未能完全用英文表達而講中文,老師會知小朋友想點而用英文慢慢引導佢講英文, 亦不會跟他們說中文。所以入讀後英文會進步神速。

冇校車可能係會影響你既決定,但勝在近港鐵,有個出口直頭係正佢下面。

oceanhenry 發表於 19-11-9 15:28
提一提,k1係冇lunch的。k2開始選全日先有。學校最吸引係可用YMCA既設施,下午有swimming,gymnastics, Spa ...

Thanks for your sharing,
學校話下年K1都有全日啦,可以玩既活動雖然少過K2,K3...不過都已經好豐富同吸引喇
想請問學校老師係唔係多數係印藉?有無其他net老師?因為school visit真係見唔到⋯⋯
同埋一星期得半個鐘普通話堂,咁升ymca小學點樣銜接?因為佢地中文跟local 課程?

我都想.... 因為一星期一堂同無係冇分別.... 甘上小學點算... 定係要自己教中文... 我下星期visit埋長沙灣ymca... 請問兩間有咩分別?長沙灣多吾多外藉小朋友?謝謝

Cathy2017 發表於 19-11-9 15:57
學校話下年K1都有全日啦,可以玩既活動雖然少過K2,K3...不過都已經好豐富同吸 ...

小學中文有streaming, 低小有兩個stream, 高小3個stream, 最難個stream 是跟Local 課程!

oceanhenry 發表於 19-11-9 15:28
提一提,k1係冇lunch的。k2開始選全日先有。學校最吸引係可用YMCA既設施,下午有swimming,gymnastics, Spa ...

下年 TST campus K1開始有全日是真的嗎?

回覆 minidanny 的帖子

Yes but limited number of places.

回覆樓主:

請問學費多少錢呀?謝謝

回覆 kvvvcheung 的帖子

全日包埋LUNCH $11970 /10個月半日 $6783 /10個月

回覆樓主:

謝謝Cathy
小學也是在尖沙咀嗎?

回覆 kvvvcheung 的帖子

長沙灣

回覆樓主:

謝謝喔

Cathy2017 發表於 19-11-9 15:57
學校話下年K1都有全日啦,可以玩既活動雖然少過K2,K3...不過都已經好豐富同吸 ...

你 net teacher 老師定義,金色頭髮沒有,老師通常外國長大的亞洲人。

penp0319 發表於 19-12-4 21:47
你 net teacher 老師定義,金色頭髮沒有,老師通常外國長大的亞洲人。

想問下YMCA TST K1幾多小朋友一班,幾位老師?
‹ 上一主題|下一主題