用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 YMCA tst 2020 揮手區
go

YMCA tst 2020 揮手區

有無媽媽已經收到offer呀? 阿女比較內向,in左幾間都完全無反應,好彩ymca唔洗in...最鍾意佢哋有教無類!
我尋日收到信啦!感恩⋯
有冇人11月5號會去學校呀?

回覆 Cathy2017 的帖子

Hello! Our child got the offer too! Though we still have one other K1 interview to go.

hilary_tang 發表於 19-11-3 13:52

Hello! Our child got the offer too! Though we still have one other K1 intervi ...

咁11/5號會唔會去school visit?

Yeps we will be going :)

I will go ar. But i am wondering if they have school bus to tai wai.... worrying

我主要睇中佢全日多野玩,又包飯,又英文

大家今日有冇去呀?打吾打算留位呀?

回覆 starryling 的帖子

有去呀, 亦都有俾留位費, 如果入唔到首選就會讀ymca.

starryling 發表於 19-11-5 20:12
大家今日有冇去呀?打吾打算留位呀?

去左,俾埋留位費! 你覺得間學校點?好似老師都係印藉多,學生就印藉同日本都比較多,學校最吸引就係多活動俾小朋友玩,好開心

我諗住參觀埋長沙灣ymca先,不過長沙灣k1 無full day.... by the way, 今日眼睇.... 過一半日本人....

starryling 發表於 19-11-5 20:40
我諗住參觀埋長沙灣ymca先,不過長沙灣k1 無full day.... by the way, 今日眼睇.... 過一半日本人....
...

同感⋯我自己以前都係留學日本,下次有機會要問下點解佢地會揀ymca先

老師真係印著多,其實我睇中佢小學多過幼稚園.... 心大心細中.... 佢講到100% 升到ymca小甘....但ymca tst... 校車公司好堅定答我冇校車經我個區.... 我問佢仲經邊,佢又吾覆我....

starryling 發表於 19-11-5 20:42
老師真係印著多,其實我睇中佢小學多過幼稚園.... 心大心細中.... 佢講到100% 升到ymca小甘....但ymca tst. ...

今日學校有講呀,紅磡,黃埔,九龍站,仲有一個九龍地方不過唔記得邊度。

想問下點解心儀佢地小學?

我見佢小學d老師係英國人多,個校長又係,好active, 同學生好close, 我個人鐘意佢英國課程得黎中文同數學跟香港. 跟住又可以升埋ymca中,但中學就8 成鬼仔.... 同遠....

starryling 發表於 19-11-5 20:50
我見佢小學d老師係英國人多,個校長又係,好active, 同學生好close, 我個人鐘意佢英國課程得黎中文同數學跟 ...

但係今日眼見唔係好覺有英國人/白人⋯咁升小係唔係其他學校轉入黎呢?

你地會唔會揀全日呀?

我諗係,因為我都問過幾個ymca小既家長,佢地都過ynca小over一半都吾係香港人.... 如果我攪掂校車問我,我想全日,到4 點半,返到屋企最快都5 點,正呀... 吾洗甘噪,哈

starryling 發表於 19-11-5 20:59
我諗係,因為我都問過幾個ymca小既家長,佢地都過ynca小over一半都吾係香港人.... 如果我攪掂校車問我,我 ...

咁如果返全日我個姐姐都會覺得好正

哈哈,我冇工人,我爸媽幫手湊twins, 所以我想全日,最正係佢包飯,送佢上校車就自由啦

starryling 發表於 19-11-5 21:12
哈哈,我冇工人,我爸媽幫手湊twins, 所以我想全日,最正係佢包飯,送佢上校車就自由啦 ...

完全明白⋯湊twins真係會好辛苦,而且呢個價錢返全日,仲有咁多野玩,性價比非常高!

係呢,點解你會知ymca幼?如果吾係佢小學,我直頭吾知有呢間幼稚園