用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 新西蘭留學問題
樓主: 鋒媽
go

[澳紐] 新西蘭留學問題 [複製鏈接]

Crabtree 發表於 19-11-17 21:20
我都唔覺得佢問過Iona,佢即覆我話似Woodford House咁要等3-6個月

而家唔憂冇生意,識英文識用電腦,有scanner 不如自己嚟,佢哋只係代替你出email問學校咋
8-)

anitawong21 發表於 19-11-17 21:45
而家唔憂冇生意,識英文識用電腦,有scanner 不如自己嚟,佢哋只係代替你出email問學校咋
...

呢幾個月以我經驗,我覺得申請紐西蘭及愛爾蘭呢兩個國家嘅中學好簡單及容易,就咁填報名表 email 俾學校,唔洗筆試唔洗面試,學校有學位就收咁。真係如果簡單英文溝通寫到,自己攪仲快及更貼自己需要。

小時了了 發表於 19-11-17 22:33
呢幾個月以我經驗,我覺得申請紐西蘭及愛爾蘭呢兩個國家嘅中學好簡單及容易,就咁填報名表 email 俾學校, ...

唔洗報名費添!不過有d都要筆試面試㗎,不過整體都算幾容易。

小時了了    發表於 19-11-17 22:39

小時了了 發表於 19-11-17 22:33
呢幾個月以我經驗,我覺得申請紐西蘭及愛爾蘭呢兩個國家嘅中學好簡單及容易,就咁填報名表 email 俾學校, ...

係呀,搞英國就真係煩鬼死
8-)

fungb0206 發表於 19-11-17 20:59
我個仔15歲,今個月6號搵到個啱心水既AGENT,然後講左自己同個仔要求,AGENT比左兩間學校我地選,我仔選左Pakur ...

醒起一樣野,你睇吓學校有冇要求你帶casio fx-9750gii計數機,或者叫agent幫你問學校,因為嗰部機考NCEA 數學會用。我嗰陣學校冇提呀女帶去,後來學校真係教到嗰部份要用嗰部機,學校借咗俾佢,叫佢買咗先還。嗰部機香港都唔知去邊度有得買,上網睇過紐西蘭又好貴,後來我上亞尾神網購直接寄去宿舍,連運費唔洗四百蚊港紙。你可以睇睇
8-)
‹ 上一主題|下一主題