用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問深水埗網,但想試九龍城的中學,Band 2成績 ...
樓主: kwboy
go

請問深水埗網,但想試九龍城的中學,Band 2成績 [複製鏈接]

kwboy 發表於 19-10-30 23:00
其實我心儀佛教大雄,但又唔知谷唔谷

佛教大雄是深水埗Band 2A,口碑不錯。

回覆 tpmon 的帖子

咁考慮下聖三一吧!我個仔讀緊唔谷老師好有愛心去教,功課合理!我個仔番左呢到個人開心左,成績好左可能無小學咁深吧,由無乜信心的小學生到自信的中學生!十一月十六日open day 帶小朋友去睇下佢like 唔like囉! 而我知的open day 重有培道係十二月頭!帶佢自己睇等佢自己揀,始終佢自己用六年,好唔好都叫做自己選擇!

男仔九龍城B2學生,值唔值得轉到油尖旺區?

eli_leung 發表於 19-10-31 10:30

油尖旺B2得劉皇發/信義

eli_leung 發表於 19-10-31 10:30

不值。九龍城區多B2、band 3 也入到不差的學校。

kwboy 發表於 19-10-30 20:53
全部都是band 1c-2a,不會收的

樓主你好,我都係深水埗小學校網(band 2成績),但返九龍城區中學的中一學生家長,舊年小朋友自行in左何官同胡兆熾,而胡兆熾校長係我地等候的閒談期間講過胡校係b2b,至於何官同培道,係小學老師向學生提供的派位組別資料,都係屬於b2a,希望幫到你!

*至於其餘兩間,因為並非心儀之選,所以就唔多清楚啦!

野人好索子 發表於 19-11-1 11:56
樓主你好,我都係深水埗小學校網(band 2成績),但返九龍城區中學的中一學生家長,舊年小朋友自行in左何官同胡 ...

謝謝妳的信息

樓主你好,我都係深水埗小學校網(band 1B-1C成績),如果想報九龍城區中學有什麼選擇?因為我住九龍城網,但在深水埗區返學,因為擔心會跌band,所以還在考慮中

培道、九真係九龍城区band1尾2头女仔大熱门,他区若banding差,真係無希望。学校全靠自行揀区外叻学生去平衡本区大抽獎符碌入到既学生。

coco_1982 發表於 19-12-1 11:12
樓主你好,我都係深水埗小學校網(band 1B-1C成績),如果想報九龍城區中學有什麼選擇?因為我住九龍城網,但在 ...

自行1C丘佐榮,不過自行本來就係喜歡邊間就去邊間,到自行唔得先番九龍城抽獎都未遲

深水埗定九龍城網比較好?男仔
謝謝

回覆 coco_1982 的帖子

其實九龍城band2 男仔入到何官同陳瑞祺就可能好d,其他應該兩區差唔多!我上年都有同樣問題只係黃大仙和九龍城選擇,最後有朋友話九龍城d學生斯文d咁最後先留番係九龍城網!
‹ 上一主題|下一主題