用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 我好灰心
樓主: pingu1112
go

我好灰心  

IloveJJ 發表於 19-10-28 11:49
游泳和跳舞如果學得好,將來生活已有保障,亦係一技之長,好多咁既人最後還開了連鎖學店。

找一間適合程 ...

但係我果個叻既全部唔係求生技能呢

BTW,佢真係乖咗好多,知道自己中文唔掂,尋晚問家姐借咗本修煉,我以為佢借俾同學睇,原來係佢自己想睇。

IloveJJ 發表於 19-10-30 10:37
咩叫求生技能以外呢?
好多野都係求生技能。响香港,剩係靠把口都可以生存。做人唔好諗得咁絕望,尤其是作 ...

最搞笑佢唔記得個書名,係N年前新買時睇過前面少少,記得幾好睇。同家姐話,本書係有狐狸變咗隻熊!無公仔既,其他一概唔知。搵到家姐死死下家姐話:邊度有狐狸變咗隻熊啫!

不過,家姐好好心機同佢解釋陳郁如另外幾本書既分別,佢今日仲要測中文

IloveJJ 發表於 19-10-30 10:37
咩叫求生技能以外呢?
好多野都係求生技能。响香港,剩係靠把口都可以生存。做人唔好諗得咁絕望,尤其是作 ...

//咩叫求生技能以外呢?//

例如開心、鍾意幫人、錫媽咪⋯⋯呢D囉

IloveJJ 發表於 19-10-30 11:54
証明佢係重畫面多於文字既人囉!
我大仔而家睇查理九世,細仔又跟住睇,大仔睇咗第23本,想我買24本,我話 ...

未測完,但科科派卷時老師有講mean,同埋最高分

little_yolky 發表於 19-10-30 11:30
//咩叫求生技能以外呢?//

例如開心、鍾意幫人、錫媽咪⋯⋯呢D囉
呢d先難練

IloveJJ 發表於 19-10-30 11:48

做社工?美容院?表演行業?好心抱?
狀元港姐阿媽是op, 身邊幾個社工朋友子女讀書都不差

little_yolky 發表於 19-10-30 11:27
最搞笑佢唔記得個書名,係N年前新買時睇過前面少少,記得幾好睇。同家姐話,本書係有狐狸變咗隻熊!無公仔 ...
不嬲都話小朋友係好簡單:just a book by its cover, 父母何必搞盡腦汁去找書。我小朋友好耐都唔肯睇就是因為個cover 黑mung mung

MrBeast 發表於 19-10-30 12:05
呢d先難練
幼稚園就係教ED囉

MrBeast 發表於 19-10-30 12:05
呢d先難練

佢最叻係人生得意須盡歡,同埋千金散盡還復來

IloveJJ 發表於 19-10-30 12:15
你唔係話佢鐘意手工同煮野咩?

吓?呢D都係生存技能咩?!

唔怪得C6叫我上Youtube做KOL教人整便當

little_yolky 發表於 19-10-30 12:13
佢最叻係人生得意須盡歡,同埋千金散盡還復來
古語云:0生敗家子不生蠢頓兒

little_yolky 發表於 19-10-30 12:18
吓?呢D都係生存技能咩?!

唔怪得C6叫我上Youtube做KOL教人整便當

of course, 你睇下頂爺,差d上埋市,小生意就公仔三高旦糕

IloveJJ 發表於 19-10-30 12:23
攪錯,做興趣班導師,廚師,點會唔係求生技能?嚟緊KOL肯定係,不過就要睇佢係咪有咁既能力,你唔知內地網 ...

執佢個look?

我細妹話,大果個越大越醜,細果個從來無靚過